ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 188

Njësia administrative Gruemirë

Komuna Gruemire kufizohet ne veri me Komunen Qender dhe Komunen Shkrel, ne lindje me Komunen Pult, ne jug me Komunen Rrethinat dhe ne perendim laget nga Liqeni i Shkodres.

Njësia administrative Gurrë

Komuna Gurre eshte nje nder 31 komunat e Qarkut te Dibres, qe shtrihet ne rrethin e Matit. Komuna e Gurres perbehet nga 6 fshatra: Gurra e Madhe, Gurra e Vogel, Rripa, Mishtri, Shulbatra dhe Domi. Lugina e Lumit Mat e pershkon pergjate gjithe gja ...

Njësia administrative Gjergjan

Gjergjani eshte nje fshat dhe nje ish komune ne Rrethin e Elbasanit. Ne reformen lokale te vitit 2015, qeveria vendosi qe Komuna te perfshihej ne Bashkine Elbasan. Popullsia sipas Censusit te vitit 2011 ne kete komune ishte 5126 banore. Komuna pe ...

Njësia administrative Iballë

Pupullsia e Iballes perbehet nga disa fise, nder me te rendesishmit jane: Fisi i Thaqit, Fisi i Berishes, Toplana. ky fshat ka edhe nje bashkejetese mes dy besimeve fetare Musliman dhe te krishtere Katolik.

Njësia administrative Ishëm

Komuna Ishem eshte pjese administrative e Qarkut Durres dhe ndodhet ne veri te territorit te tij ku ndahet qarte si territor nga lumi Ishem ne veri dhe nga Perroi i Tarinit ne jug. Ka nje siperfaqe totale prej 8.000 ha duke u kufizuar ne juglindj ...

Njësia administrative Kalis

Komuna Kalis eshte komuna me jugore e Qarku te Kukesit. Ajo ndodhet ne kufi me Komunen e Bushtrices dhe me Dibren. Kalisi ka qene pjese e Dibres deri ne periudhen komuniste, kur kaloi ne komunen e Lumes. Komuna e Kalisit njihet per perimet, delet ...

Njësia administrative Kelmend

Komuna Kelmend eshte nje komune ne Rrethin e Malesise se Madhe ne Shqiperi. Komuna e Kelmendit sot ka 6344 banore, te perqendruar ne fshatrat: Vermosh, Lepushe, Selce, Tamare, Broje, Kozhnje, Nikç, dhe Vukel.

Njësia administrative Krutje

Njesia administrative Krutje eshte nje ish-komune e cila ndodhet ne qarkun e Fierit dhe nga viti 2015, me reformen re te qeverisjes lokale u be nje nenndarje e Bashkise se Lushnjes. Sipas censusit te vitit 2011, popullsia e kesaj njesie administr ...

Njësia administrative Ksamil

Komuna Ksamil eshte nje komune ne jug te Shqiperise. Komuna Ksamil perben nje nga pasurite si natyrore edhe arkeologjike me te pasura ne vendin tone. Ajo perben nje nga perlat e natyres shqiptare, me plazhe te paster te virgjer, me vije bregdetar ...

Njësia administrative Kurjan

Komuna Kurjan eshte nje komune ne Shqiperi ndodhet ne qarkun fier.ben pjese ne zonen e mallakastres. Ndodhet ne nje zone kodrinore buze liqenit ne te njejtin emer. Banoret e kurjanit Jane te ashtquajtur kurjanjak. Kryesisht merren me pemtari. Ull ...

Njësia administrative Kutalli

Komuna Kutalli shtrihet ne pjesen perndimore te Qarkut Berat,kufizohet nga jugu me komunen Cukalat,nga veriu dhe lindja me komunen Poshnje dhe nga perendimi me komunen Strum te Qarkut Fier. Qendra e Komunes qe eshte fshati Kutalli ndodhet 60m mbi ...

Njësia administrative Lis

Eshte Komune Kodrinore. Shtrihet ne lindje te qytetit te Burrelit qendra e rrethit, nga Lumi i Matit deri tek Kepi i Skenderbeut. Kufizohet ne lindje me fshatin Qaf-Murre, Komuna Selishte e Dibres. Qendra e Komunes, Lisi eshte 370 m mbi nivelin e ...

Njësia administrative Lumas

Njesia Administrative Lumas eshte nje Njesi Administrative ne Bashkine Kuçove ne Shqiperi. Zbulimet e kryera ne vitin 1975 ne shpellen e Xhixhilese, ku jane gjendur ene te ndryshme prej balte, arme te lashtesise si shpata, helmeta, mburoja dhe vi ...

Njësia administrative Luzni

Komuna Luzni eshte nje ish komune ne Qarkun e Dibres ne verilindje te Shqiperise Ne reformen e qeverisjes lokale te vitit 2015 u be nenndarje e komunes Diber. Popullsia ne regjistrimin e vitit 2011 ishte 2.433. 2.433.

Njësia administrative Maqellarë

Njesia Administrative Maqellare ndodhet ne Luginen e Drini Zi dhe ka ne perberje te saj 22 fshatra. Ndodhet ne nje lartesi rreth 700 metra mbi nivelin e detit.Ndodhet ne jug te Rrethit Diber.Kuizohet ne Veri me Komunen Melan,ne Lindje me Republik ...

Njësia administrative Margegaj

Komuna Margegaj eshte nje komune ne Rrethin e Tropojes ne Shqiperi. Komuna Margegaj shrtihet ne veriperendim te rrethit te Tropojes. Ne veri kufizohet me Republiken e Malit te Zi, ne jug me Komunen Bujan e qytetin e Bajram Currit, ne perendim me ...

Njësia administrative Martanesh

Krahina e Martaneshit njihet per relievin malor. Ketu buron lumi Mat, mbi te cilin ekzistojne projekte per ngritje hidrocentralesh nga nisma private te banoreve te zones. Martaneshi, si nje njesi fiziko-gjeografike, ndodhet ne zonen e mesme te Kr ...

Njësia administrative Melan

Komuna Melan shtrihet ne pjesen lindore te rrethit te Dibres, 10 km ne jug te malit te Korabit si dhe rreze vargmalit te Deshatit poshte majes se Velivarit deri ne luginen e Drinit ne Perendim. Lartesia mbi nivelin e detit varion nga 680m deri ne ...

Njësia administrative Milot

Komuna shtrihet ne nje siperfaqe prej 138 km² ku jetojne 12856 banore. Kufizohet ne veri me Bashkine e Rubikut, ne verilindje me Komunen e Ulezes, ne veriperendim me Komunen e Zejmenit, ne jugperendim me Komunen e Fushe Kuqes, ne jug me Bashkine ...

Njësia administrative Mollas (Kolonjë)

Klima e Komunes Mollas eshte klime mesdhetare, me nje vere te thate e dimer te ftohte me rreshje te shumta debore e shira. Temperaturat mesatare variojne nga 10 - 15 °C. Ne periudhen e veres temperaturat minnimale arrijne 18-20 °C dhe ato maksima ...

Njësia administrative Papër

Njesia administrative Paper eshte nje komune ne Rrethin e Elbasanit ne Shqiperi. Komuna Paper shtrihet ne zonen qendrore te Shqiperise se mesme, pergjate lumit Shkumbin ne te dy krahet e tij ne perendim te qytetit Elbasan ne km 14 te superstrades ...

Njësia administrative Perondi

Komuna Perondi eshte nje komune ne Rrethin e Kuçoves ne Shqiperi. Perondia eshte komuna me e madhe e rrethit te Kuçoves e lokalizuar ne jug-lindje te qytetit. Kjo komune ka rreth 10.000 banore dhe eshte e perbere nga fshatrat: Perondi, Tapi, Rret ...

Njësia administrative Pogon

Komuna Pogon eshte nje komune ne Rrethin e Gjirokastres ne Shqiperi. Eshte e banuar thuajse teresisht nga banore te minoritetit etnik grek. Qender e zones eshte fshati Poliçan.

Njësia administrative Potom

Komuna Potom eshte nje komune ne Rrethin e Skraparit ne Shqiperi. Konsiderohet nje prej komunave te largeta te Skraparit. Ne perberje te kesaj komune jane gjithesej 10 fshatra. Kjo Komune pas vitit 2015 besohet se nuk do te jete me ne emertimin K ...

Njësia administrative Qendër, Tepelenë

Komuna Qender eshte nje njesi administrative ne Rrethin e Tepelenes ne Shqiperi qe me reformen territoriale te vitit 2015. Sipas censusit te vitit 2011 popullsia numeron 3179 banore.

Njësia administrative Roshnik

Komuna e Roshnikut gjendet ne rrethin e Beratit. Komuna Roshnik perfshin 13 fshatra: Bogdan i Poshtem, Bogdan i Siperm, Dardhe, Karkanjoz, Kostren i Madh, Kostren i Vogel, Mimias, Perisnk, Qafe Dardhe, Roshnik, Roshnik i Vogel, Vojnik, Rabjak.

Njësia administrative Selishtë

Komuna Selishte eshte nje komune ne Rrethin e Dibres ne Shqiperi. Ajo shtrihet ne pjesen perendimore te Rrethit te Dibres dhe ka nje siperfaqe prej 145.06 km² me nje terren pothuajse teresisht malor. Komuna Selishte kufizohet ne veri me Komunen L ...

Njësia administrative Stëblevë

Stebleva eshte nje fshat dhe nje ish-komune ne qarkun e Elbasanit ne Shqiperine lindore. Ne reformen e qeverisjes vendore 2015 ajo u be nje nenndarje e Librazhdit. Popullsia ne regjistrimin e 2011 ishte 809. Njesia komunale perbehet nga fshatrat ...

Njësia administrative Shezë

Komuna Sheze perfshin 7 fshatra Sheze e Vogel, Sheze e Madhe ose Sheze, Pekisht, Karthneke, Gryksh i Vogel, Algjinaj, Trash. Ajo kufizohet ne lindje dhe veri-lindje nga Komuna Pajove dhe ne jug nga Bashkia Belsh, Komuna Gjocaj. ne veri nga Komuna ...

Njësia administrative Shënepremte

Shenepremtja ndodhet ne skajin lindor te rrehtit te Gramshit rreth 50 km larg, i cili rrethohet nga male te larta nga te gjitha drejtimet, male me lartesi 1500 deri 2373 metra mbi nivelin e detit.Kesisoj Shenepremtja i ngjan nje fshati te fundosu ...

Njësia administrative Shëngjin

Shengjjini eshte e vendosur ne fund veriore te nje gji te madh ndodhet 7 km nga kryeqyteti provincial Lezhes. Ne jug te qytetit shtrihet zona Laguna e delta e lumit Drin, e cila formon oaze e mbrojtur natyrore Kuna-Vaini. Ketu eshte nje port u ha ...

Njësia administrative Shënkoll

Komuna Shenkoll eshte nje zakonshme komune ne rrethin e Lezhes ne veri te Shqiperi. Komuniteti numeruar per vitin 2011 13.102 banore 2011 regjistrimit. Perveç kesaj fshatet e Tale dhe Tale 2 jan dy vende bregdetare qe jane ne zhvillim.

Njësia administrative Shishtavec

Eshte komune e krijuar ne vitin 1992 ka ne perberjen e saj 7 fshatra si me poshte Shishtavec, Novosej, Kollovoz, Shtrez, Oreshke, Borje dhe Cernaleve. Ne kete perberje jane tre fshatra me perberje shqiptare dhe 4 te tjera jane pakica kulturore goran.

Njësia administrative Shupenzë

Shupenza eshte qendra e Komunes dhe perfshin fshatrat e Grykes se Vogel, e cila permendet per here te pare me 1272, prone e fisnikut arber sevast Pal Gropa. Me 1467, fshatrat e Grykes se Vogel benin pjese ne Vilajetin e Dibres se Siperme si Topoj ...

Njësia administrative Tomin

Klima e komunes eshte me dimer te ashper dhe me bore, dhe vere te thate dhe te nxehte, por me rreshje ne pranvere dhe ne vjeshte. Territori i komunes pershkruhet nga 5 perrenj nga te cilet dy jane me rrjedhje te vazhdueshme dhe 3 te tjeret sezonale.

Njësia administrative Topojan

Komuna e Topojanit eshte nje nga komunat me veri-lindore te Republikes se Shqiperise ne koordinatat gjeografike 41º 59´ 30” ne veri dhe 20º 31´18” ne Jug. Topojani ka nje reliev te thyer kodrinor-malor, me male te larta te veshura, pllaja, bjeshk ...

Njësia administrative Tregan

Komuna Tregan eshte nje komune ne Shqiperi. Qendra administrative e komunes ndodhet ne fshatin Tregan, i cili eshte edhe fshati me i madh i komunes. Popullsia e komunes eshte e shperndare ne 12 fshatra.

Njësia administrative Ulëz

Njesia administrative Ulez eshte nje qyteze ne Bashkine e Matit ne Shqiperi. Qyteza u ndertuar ne vitet 1950 pas fillimit te punimeve per ndertimin e hidrocentralit te Ulzes, me nje stil sovjetik te viteve 50. Qyteza kishte kinema e qender kultur ...

Njësia administrative Xhafzotaj

Komuna Xhafzotaj eshte nje komune ne Rrethin e Durresit ne Shqiperi. Qendra e komunes eshte fshati Xhafzotaj kurse fshatrat e tjera jane: Pjeza, Rrethi, Sallmone, Koxhasi, Borakja, Guzaji.

Njësia administrative Zagori

Komuna Zagori eshte nje komune ne Rrethin e Gjirokastres ne Shqiperi. Ndodhet rreth 500 metra mbi nivelin e detit dhe karakterizohet nga nje klime mesdhetare dhe ajer te paster. Njihet si nje komune me numer te larte te intelektualeve ne raport p ...

Njësia administrative Zall-Herr

Qinami eshte nje nga fshatrat me te bukur ne Shqiperine e mesme, kjo vertetohet nga banoret te tjere qe e vizitojne ate. Ndodhet ne periferi te Tiranes, gati brenda ne qytetin e Krujes,ajri i paster e freskues,uji i kulluar nga nje burim i afert ...

Njësia administrative Zavalinë

Zavalina eshte e dalluar per lufterat kunder pushtuesve osmane. Ne shtator 1911, Çeta e Shpatarakeve, e udhehequr nga Kodhel Dedja, prishi porten turke ne Xhyre te Librazhdit. Shkolla shqipe u çel ketu qe me 1908. Ne kete komune gjendet dhe maja ...

Njësia administrative Zerqan

Njesia Administrative Zerqan shtrihet ne pjesen qendrore te rrethit te Bulqizes verilindje te Shqiperise. E shtrire midis koordinatave gjeografike 20° 21’ gjatesi gjeografike dhe 41° 31’ gjeresi gjeografike, ajo ka nje siperfaqe prej 8180.4 ha. K ...

Njësitë bashkiake të Tiranës

Ushtrojne te drejtat dhe sigurojne plotesimin te gjitha detyrimeve qe i jane ngarkuar njesise bashkiake. Marrin masa per kualifikimin dhe trajnimin e personelit te administrates, te institucioneve sociale, kulturore e sportive. Emerojne dhe shkar ...

Koxhaeli

Koxhaeli eshte qytet ne Turqi. Popullsia 2013 Dendesia e popullsise: 464 b./km² Siperfaqja totale: 3.623 km² Kryeqyteti: Izmit Popullsia totale: 1.676.202 2013 Distritos ilçeler Basiskele, Çayırova, Darıca, Derince, Dilovası, Gebze, Gölcük, Izmit ...

Provinca Adëjaman

Adejamani eshte qytet ne Turqi. Popullsia totale: 597.184 2013 Kryeqyteti: Adejamani Siperfaqja totale: 7.871 km² Popullsia 2013: 373.183 Dendesia e popullsise: 82.38 b./km² Distritos ilçeler Adejamani, Besni, Çelikhan, Gerger, Sincik, Tut, Kahta ...

Provinca Ajdën

Provinca Ajdin eshte nje province ne Turqine jugperendimore, ne rajonin e Egjeut. Kryeqyteti i provinces eshte qyteti Ajden qe ka nje popullsi prej perafersisht. 150.000 banore. Qytete te tjera ne province jane vendpushimet bregdetare verore Didi ...

Provinca Aksaraj

Aksaray eshte nje province ne Turqi. Emri i kryeqytetit eshte i njejte. Popullsia totale: 396 084 2000 Siperfaqja totale: 8.051 km² Dendesia e popullsise: 51 b./km² Kryeqyteti: Aksaray Popullsia 2000: 129.949 Distritos ilçeler Aksaray, Ağaçören, ...

Provinca Antalia

Antalya eshte qytet ne Turqi. Kryeqyteti: Antalya Popullsia 2003: 603.190 Dendesia e popullsise: 83 b./km² Popullsia totale: 1.719.751 2000 Siperfaqja totale: 20.599 km² Distritos ilçeler Antalya, Akseki, Alanya, Elmalı, Finike, Gazipasa, Gündoğm ...

Provinca Ardahan

Ardahan eshte qytet ne Turqi. Kryeqyteti: Ardahan Siperfaqja totale: 5.576 km² Dendesia e popullsise: 28 b./km² Popullsia 2000: 17.274 Popullsia totale: 133.756 2000 Distritos ilçeler Ardahan, Çıldır, Damal, Göle, Hanak, Posof.