ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 218

Mulliri i Andrejës Xhafer Krasniqi

Mulliri i Andrejes Xhafer Krasniqi eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Ulpiane, Graçanice, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Mulliri i Gani Sylës

Mulliri i Gani Syles eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Kishnareke, Drenas, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Mulliri i Islam Zenelit

Mulliri i Islam Zenelit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Pagarushe, Malisheve, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Nekropolë në Graçanicë

Nekropole ne Graçanice eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Graçanice, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkeologjik", i miratuar me numer 02-378/65.

Përmendoret e viteve 1914 - 15 - 16 17

Permendoret e viteve 1914 - 15 - 16 17 eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Jashanice, Leposaviq, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer 02 - 963/66.

RTK1 Radio Televizioni Valët e Mesme ne Bakshi

RTK1 Radio Televizioni Valet e Mesme ne Bakshi eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Bakshi, Obiliq, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Sokolana

Mes dy lufterave boterore, ne Gjilan nuk kish shoqeri profesionale kulturore, teater, biblioteke, film etj. Atebote, si qender kulturoro-artistike ishte objekti Sokolana, e ndertuar me 1934, qe ndodhej ne mes te soliterit dhe objektit te teatrit, ...

Spitali i Partizaneve 1944

Spitali i Partizaneve 1944 eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Novoselle - Berishe, Drenas, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer 0301 - 356/88.

Stacion i Improvizuar Hekurudhor në Drenas

Stacion i Improvizuar Hekurudhor ne Drenas eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Drenas, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Stacion i Trenit në Dritan (Dobroshec)

Stacion i Trenit ne Dritan eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Dritan, Drenas, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Stacioni i Trenit në Baicë

Stacioni i Trenit ne Baice eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Drenas, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Stacioni i Trenit në Drenas

Stacioni i Trenit ne Drenas eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Drenas, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Shenjtore e shpellës (Parahistori)

Shenjtore e shpelles eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Gernçar, Kllokot, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkeologjik", i miratuar me numer 523/54.

Shtëpi banimi - Musa Hamiti

Shtepi banimi - Musa Hamiti eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Reqice, Podijeve, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Shtëpi banimi në Besi (Idriz Bllaca)

Shtepi Banimi ne Besi eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Besi, Prishtine, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Shtëpi Banimi në Pasjan (Bozhin Gjorgjeviq)

Shtepi Banimi ne Pasjan eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Pasjan, Partesh, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor".

Shtëpi Banimi në Pasjan (Nikolla Trajkoviq)

Shtepi Banimi ne Pasjan eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Pasjan, Partesh, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor".

Shtëpi Banimi në Pasjan (Trajko Rajqiq)

Shtepi Banimi ne Pasjan eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Pasjan, Partesh, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor".

Shtëpi banimi Rexhep Zariqi

Shtepia e banimit e Rexhep Zariqit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Baince, Drenas, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Shtëpi kullë e Baki Currit Dermnjak

Shtepi kulle e Baki Currit Dermnjak eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Dromjak, Hani Elezit, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor".

Shtëpi Kullë e Muharrem Currit

Shtepi Kulle e Muharrem Currit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Dermjak, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Shtëpi kullë e Nuhi Bravës - Puset e Nikës

Shtepi kulle e Nuhi Braves - Puset e Nikes eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Pustenik, Hani Elezit, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor".

Shtëpi me mur guri në Seçishtë (Shefki Shkretës)

Shtepi me mur guri ne Seçishte eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Seçisht, Hani Elezit, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor".

Shtëpia e familjes Spasiq

Shtepia e familjes Spasiq eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Hoça e Madhe, Rahovec, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor".

Shtëpia e Islam, Nazmi e Rufat Bravës - NDSH eista

Shtepia e Islam, Nazmi e Rufat Braves - NDSH eista eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Puset e Nikes, Hani Elezit, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Shtëpia e Naser Thaçit

Shtepia e Naser Thaçit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Krevenik, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Shtëpija e Herticëve

Shtepija e Herticeve eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Prishtie, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Shtëpija e Mustafa Jusuf Kadriut

Shtepija e Mustafa Jusuf Kadriut eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Rahovec, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Tas (Monument Kulture)

Tas eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Budrige, Parteshi, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Objekt i luajtshem", i miratuar me numer.

Teqja e Sheh Xhaferit

Teqja e Sheh Xhaferit eshte nje teqe ame e tarikatit Alije - Halvetije dhe nje monument i trashegimise kulturore neJunik, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor".

Tuma Ilire në Malishevë

Tuma Ilire ne Malisheve eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Malisheve, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkeologjik", i miratuar me numer 0301-800/88.

Tyrbja e Dadës Hatë

Tyrbja e “Dades Hate” eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Junik, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Tyrbja e Dervish Avdiut dhe Ahmatit

Tyrbja e Dervish Avdiut dhe Ahmatit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Pataçan i Ulet, Rahovec, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Tyrbja e Dervish Sadikut

Tyrbja e Dervish Sadikut e njohur edhe si tyrbja e Shalajve eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Junik, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor".

Valavicë Mulli

Valavice Mulli eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Bellobrad Sharr, Dragash, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Varri i madh sallatash

Varri i madh sallatash eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Kapra, Dragash, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer.

Xhamia e Kukli Beut, Bresanë

Xhamia e Kukli Beut, Bresane eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Bresane, Dragash, Kosove. Ky monument eshte i kategorise "Arkitekturor", i miratuar me numer 925/67.

Ahengu

Ahengu organizim me kenge popullore qe kendohen dhe percjellen me instrumente muzikore si sazja, klarineta, violina, kavalli; ne raste defrimesh. Ahengu organizohet me perde muzikore specifike qe jane gjithsej dymbedhjete. Sipas Vasil Toles me ke ...

Bahtir Sheholli

Bahtir Sheholli studiues kosovar, lindi ne Hertice te Komunes se Besianes, me 16 mars te vitit 1943. Shkollen fillore e kreu ne Kerpimeh, shkollen e mesme muzikore ne Prizren, kurse fakultetin muzikor ne Universitetin e Arteve ne Beograd – dega e ...

Shqipëria në Festivalin Evropian të Këngës 2009

Per Shqiperine kjo ishte hera e 5-te qe merrte pjese ne Festivalin Evropian te Kenges. Ate vit Eurovizioni mbahej ne kryeqytetin e Serbise, Beograd. Eventi Perzgjedhes per Shqiperine ishte Festivali i Kenges ne RTSH qe ate vit ishte i 46-ti me rr ...

E bukura e botës së fëmijëve

E bukura e botes se femijeve apo Little Miss World eshte nje manifestim, gare ne te cilin marrin pjese bukuroshet e vogla dhe te talentuara nga gjitha vendet e botes. Si kritere per fitimin e kurores E bukura e botes se femijeve perpos bukurise e ...

Miss Grand International

Miss Grand International eshte nje nga pese konkurseve bukurise femerore me te rendesishme; te quajtur "Grand Slam Beauty Pageant", e cila u rregullua nga "Global Beauties." Kjo konkurs mbajtur çdo vit dhe sponsorizohej nga Organizata Miss Grand ...

Miss Grand International 2019

Miss Grand International 2019 eshte edicioni i 7-te i Miss Grand International Beauty Pageant, i cili u mbajt ne Poliedro de Caracas, Caracas, Venezuela, me 25 tetor 2019, me 60 garues nga e gjithe bota.。 Ne eventin e fundit, Valentina Figuera n ...

Miss Grand International 2020

Miss Grand International 2020 do te jete edicioni i 8-te i Miss Grand International Beauty Pageant. Ngjarja perfundimtare do te zhvillohet ne 25 Tetor 2020 ne Poliedro de Caracas, Caracas, Venezuela, per te dytin vit radhazi ne kete vend. Kandida ...

Jacobsskolan

Ne vitin 1955, keshilli i qarkut Kristrianstad ka marrur vendim qe te hapet nje shkolle per pune ne Hässleholm. Kjo u be shkolla e pare ne qarkun Kristianstad. Fillimisht shkolla ka pasur vend per 200 nxenes. Ne fillim shkolla ka pasur emrin "Shk ...

The Wharton School

The Wharton School ose shkurt Wharton, eshte nje nga shkollat me prestigjioze te finances ne bote, ne Filadelfia te ShBA-ve. Eshte gjithashtu shkolla me a vjeter e biznesit ne bote. Wharton eshte nje fakultet i Universitetit te Pensilvanise dhe k ...

Halili pret Pajo Harambashin

Muji vret Paun Harambashin Heret çohet Paun Harambashi e shtrengojke atgjokun e zi mire ia vjerreke topuzin ntelqi duel per dere, bjeshken e ka msy Trimije berre ai ne bjeshke po i qet tridhete qene ai prapa po jua ngjet i ka marre me to tridhete ...

Lisi i Madh

Lisi i Madh eshte nje lis madheshtor prane fshatit Edwinstowe ne zemer te Pyllit Sherud ne Nottinghamshire, Angli. Sipas folklorit te zones, ka sherbyer si venstrehim i Robin Hudit dhe shokeve te lumtur. Ka nje mase prej 23 tonesh, shtrire degesh ...

Çelo Mezani

Çelo Mezani sipas te dhenave folklorike duhet te jete lindur ne Mazrek te Margelliçit. Arratiset sepse nuk desheron te shkoje ushtar per Perandorine Osmane. Njihet vetem momenti i fundit ne jeten e tij. Eshte takuar me pare me Haxhi Dulin ku kish ...

Kënga e Hajredin Pashës

TEKSTI E pershtatur Ne vise te ndryshme ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Hej. Heeeeeeej. H ...