ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 243

Udhëheqës të shteteve në vitin 1702

Konfederata Ashanti - Osei Kofi Tutu I, Asantehene 1701-1717 Dahomey - Akaba, Mbret i Dahomey 1685-1708 Etiopia - Iyasu I, Imperator i Etiopise, 1682-1706 Nkore - Ntare IV Omugabe i Nkoles, c.1699-c.1727 Kongo - João II, Manikongo i Kongos 1693-1717

Udhëheqës të shteteve në vitin 1703

Dahomey - Akaba, Mbret i Dahomey 1685-1708 Etiopia - Iyasu I, Imperator i Etiopise, 1682-1706 Kongo - João II, Manikongo i Kongos 1693-1717 Konfederata Ashanti - Osei Kofi Tutu I, Asantehene 1701-1717 Nkore - Ntare IV Omugabe i Nkoles, c.1699-c.1727

Udhëheqës të shteteve në vitin 1704

Konfederata Ashanti - Osei Kofi Tutu I, Asantehene 1701-1717 Kongo - João II, Manikongo i Kongos 1693-1717 Dahomey - Akaba, Mbret i Dahomey 1685-1708 Etiopia - Iyasu I, Imperator i Etiopise, 1682-1706 Nkore - Ntare IV Omugabe i Nkoles, c.1699-c.1727

Udhëheqës të shteteve në vitin 1705

Nkore - Ntare IV Omugabe i Nkoles, c.1699-c.1727 Dahomey - Akaba, Mbret i Dahomey 1685-1708 Etiopia - Iyasu I, Imperator i Etiopise, 1682-1706 Konfederata Ashanti - Osei Kofi Tutu I, Asantehene 1701-1717 Kongo - João II, Manikongo i Kongos 1693-1717

Udhëheqës të shteteve në vitin 1706

Dahomey - Akaba, Mbret i Dahomey 1685-1708 Konfederata Ashanti - Osei Kofi Tutu I, Asantehene 1701-1717 Etiopia - Iyasu I, Imperator i Etiopise, 1682-1706 Nkore - Ntare IV Omugabe i Nkoles, c.1699-c.1727 Kongo - João II, Manikongo i Kongos 1693-1717

Udhëheqës të shteteve në vitin 1707

Nkore - Ntare IV Omugabe i Nkoles, c.1699-c.1727 Kongo - João II, Manikongo i Kongos 1693-1717 Dahomey - Akaba, Mbret i Dahomey 1685-1708 Konfederata Ashanti - Osei Kofi Tutu I, Asantehene 1701-1717

Udhëheqës të shteteve në vitin 1708

Kongo - João II, Manikongo i Kongos 1693-1717 Dahomey - Akaba, Mbret i Dahomey 1685-1708 Konfederata Ashanti - Osei Kofi Tutu I, Asantehene 1701-1717 Nkore - Ntare IV Omugabe i Nkoles, c.1699-c.1727

Udhëheqës të shteteve në vitin 1709

Nkore - Ntare IV Omugabe i Nkoles, c.1699-c.1727 Konfederata Ashanti - Osei Kofi Tutu I, Asantehene 1701-1717 Kongo - João II, Manikongo i Kongos 1693-1717

Udhëheqës të shteteve në vitin 1710

Konfederata Ashanti - Osei Kofi Tutu I, Asantehene 1701-1717 Kongo - João II, Manikongo i Kongos 1693-1717 Nkore - Ntare IV Omugabe i Nkoles, c.1699-c.1727

Udhëheqës të shteteve në vitin 1711

Kongo - João II, Manikongo i Kongos 1693-1717 Nkore - Ntare IV Omugabe i Nkoles, c.1699-c.1727 Konfederata Ashanti - Osei Kofi Tutu I, Asantehene 1701-1717

Udhëheqës të shteteve në vitin 1712

Nkore - Ntare IV Omugabe i Nkoles, c.1699-c.1727 Kongo - João II, Manikongo i Kongos 1693-1717 Konfederata Ashanti - Osei Kofi Tutu I, Asantehene 1701-1717

Udhëheqës të shteteve në vitin 1713

Konfederata Ashanti - Osei Kofi Tutu I, Asantehene 1701-1717 Kongo - João II, Manikongo i Kongos 1693-1717 Nkore - Ntare IV Omugabe i Nkoles, c.1699-c.1727

Udhëheqës të shteteve në vitin 1714

Nkore - Ntare IV Omugabe i Nkoles, c.1699-c.1727 Kongo - João II, Manikongo i Kongos 1693-1717 Konfederata Ashanti - Osei Kofi Tutu I, Asantehene 1701-1717

Udhëheqës të shteteve në vitin 1715

Kongo - João II, Manikongo i Kongos 1693-1717 Nkore - Ntare IV Omugabe i Nkoles, c.1699-c.1727 Konfederata Ashanti - Osei Kofi Tutu I, Asantehene 1701-1717

Udhëheqës të shteteve në vitin 1716

Kongo - João II, Manikongo i Kongos 1693-1717 Nkore - Ntare IV Omugabe i Nkoles, c.1699-c.1727 Konfederata Ashanti - Osei Kofi Tutu I, Asantehene 1701-1717

Udhëheqës të shteteve në vitin 1717

Kongo - João II, Manikongo i Kongos 1693-1717 Nkore - Ntare IV Omugabe i Nkoles, c.1699-c.1727 Konfederata Ashanti - Osei Kofi Tutu I, Asantehene 1701-1717

Udhëheqës të shteteve në vitin 1718

Rusia - Peter I, Car i Rusise 1682-1725 Spanja - Philip V, Mbret i Spanjes 1700-1724, 1724-1746 Monark - Charles XII, Mbret i Suedise 1697-1718 Suedia - Danimarka - Frederick IV, Mbret i Danimarkes 1699-1730 Holanda - Grand Pensionary Anthonie He ...

Udhëheqës të shteteve në vitin 1719

Spanja - Philip V, Mbret i Spanjes 1700-1724, 1724-1746 Danimarka - Frederick IV, Mbret i Danimarkes 1699-1730 Holanda - Grand Pensionary Anthonie Heinsius i Holandes 1689-1720 Shtetet e Frieslandit, Groningen, Guelders, Holanda, Overijssel, Utre ...

Udhëheqës të shteteve në vitin 1720

Rusia - Peter I, Car i Rusise 1682-1725 Danimarka - Frederick IV, Mbret i Danimarkes 1699-1730 Shtetet e Frieslandit, Groningen, Guelders, Holanda, Overijssel, Utrecht, Zeeland 1581-1795 Holanda - Grand Pensionary Anthonie Heinsius i Holandes 168 ...

Udhëheqës të shteteve në vitin 1721

Danimarka - Frederick IV, Mbret i Danimarkes 1699-1730 Shtetet e Frieslandit, Groningen, Guelders, Holanda, Overijssel, Utrecht, Zeeland 1581-1795 Spanja - Philip V, Mbret i Spanjes 1700-1724, 1724-1746 Rusia - Peter I, Car i Rusise 1682-1725 Pro ...

Udhëheqës të shteteve në vitin 1722

Shtetet e Frieslandit, Groningen, Guelders, Holanda, Overijssel, Utrecht, Zeeland 1581-1795 Provincat e Bashkuara Spanja - Philip V, Mbret i Spanjes 1700-1724, 1724-1746 Danimarka - Frederick IV, Mbret i Danimarkes 1699-1730 Rusia - Peter I, Car ...

Udhëheqës të shteteve në vitin 1723

Rusia - Peter I, Car i Rusise 1682-1725 Spanja - Philip V, Mbret i Spanjes 1700-1724, 1724-1746 Provincat e Bashkuara Shtetet e Frieslandit, Groningen, Guelders, Holanda, Overijssel, Utrecht, Zeeland 1581-1795 Danimarka - Frederick IV, Mbret i Da ...

Udhëheqës të shteteve në vitin 1724

Rusia - Peter I, Car i Rusise 1682-1725 Danimarka - Frederick IV, Mbret i Danimarkes 1699-1730 Shtetet e Frieslandit, Groningen, Guelders, Holanda, Overijssel, Utrecht, Zeeland 1581-1795 Provincat e Bashkuara Spanja - Philip V, Mbret i Spanjes 17 ...

Udhëheqës të shteteve në vitin 1725

Rusia - Peter I, Car i Rusise 1682-1725 Provincat e Bashkuara Danimarka - Frederick IV, Mbret i Danimarkes 1699-1730 Shtetet e Frieslandit, Groningen, Guelders, Holanda, Overijssel, Utrecht, Zeeland 1581-1795 Spanja - Philip V, Mbret i Spanjes 17 ...

Udhëheqës të shteteve në vitin 1726

Provincat e Bashkuara Shtetet e Frieslandit, Groningen, Guelders, Holanda, Overijssel, Utrecht, Zeeland 1581-1795 Spanja - Philip V, Mbret i Spanjes 1700-1724, 1724-1746 Danimarka - Frederick IV, Mbret i Danimarkes 1699-1730

Udhëheqës të shteteve në vitin 1727

Danimarka - Frederick IV, Mbret i Danimarkes 1699-1730 Spanja - Philip V, Mbret i Spanjes 1700-1724, 1724-1746 Provincat e Bashkuara Shtetet e Frieslandit, Groningen, Guelders, Holanda, Overijssel, Utrecht, Zeeland 1581-1795

Udhëheqës të shteteve në vitin 1728

Shtetet e Frieslandit, Groningen, Guelders, Holanda, Overijssel, Utrecht, Zeeland 1581-1795 Danimarka - Frederick IV, Mbret i Danimarkes 1699-1730 Spanja - Philip V, Mbret i Spanjes 1700-1724, 1724-1746 Provincat e Bashkuara

Udhëheqës të shteteve në vitin 1729

Shtetet e Frieslandit, Groningen, Guelders, Holanda, Overijssel, Utrecht, Zeeland 1581-1795 Danimarka - Frederick IV, Mbret i Danimarkes 1699-1730 Provincat e Bashkuara Spanja - Philip V, Mbret i Spanjes 1700-1724, 1724-1746

Udhëheqës të shteteve në vitin 1730

Provincat e Bashkuara Danimarka - Frederick IV, Mbret i Danimarkes 1699-1730 Shtetet e Frieslandit, Groningen, Guelders, Holanda, Overijssel, Utrecht, Zeeland 1581-1795 Spanja - Philip V, Mbret i Spanjes 1700-1724, 1724-1746

Udhëheqës të shteteve në vitin 1731

Shtetet e Frieslandit, Groningen, Guelders, Holanda, Overijssel, Utrecht, Zeeland 1581-1795 Spanja - Philip V, Mbret i Spanjes 1700-1724, 1724-1746 Provincat e Bashkuara

1766 në muzikë

Muzika klasike eshte lloj i kultivuar i shprehjes muzike.Ate e praktikojne muziktare profesionalist te shkolluar.Gjuha shprehse qe ate e perdorin,qoft ne melodi,ne ritem dhe ne harmoni,esht me e nderlikuar.

1874 në muzikë

Tetor – Bedřich Smetana e humb totalisht ndegjimin, pasi ishte i shurdher ne njerin vesh per ca kohe. Richard Wagner shperngulet ne Wahnfried, vila e ndertuar per te ne Bayreuth dhe kompleton Götterdämmerung. Franz Xaver Haberl hap nje shkolle pe ...

1964 në muzikë

Another Side of Bob Dylan – Bob Dylan Joan Baez/5 – Joan Baez The Times They Are a-Changin – Bob Dylan Beatles for Sale – The Beatles A Hard Days Night – The Beatles The Animals – The Animals Crescent - John Coltrane

1965 në muzikë

Papas Got A Brand New Bag - James Brown Turn! Turn! Turn! - The Byrds Mr. Tambourine Man - The Byrds Rubber Soul - The Beatles Help! - The Beatles James Brown Plays James Brown Yesterday And Today - James Brown Cilla - Cilla Black

1966 në muzikë

The Mamas and the Papas – Mamas and Papas Buffalo Springfield – Buffalo Springfield Revolber – Beatles I Couldnt Live Without Your Love – Fifth Dimension – The Byrds If You Can Believe Your Eyes and Ears – Mamas and Papas Petula Clark Sunshine Su ...

1968 në muzikë

music From Big Pink - The Band The White Album - The Beatles Birthday - The Association Everyone Of Us - Eric Burdon and The Animals Horizontal - The Bee Gees The Twain Shall Meet - Eric Burdon and The Animals

1969 në muzikë

Arthur Or the Decline and Fall of the British Empire – The Kinks Blind Faith – Blind Faith Blues Obituary – The Groundhogs Ballad of Easy Rider – The Byrds Bless Its Pointed Little Head – Jefferson Airplane Aoxomoxoa – Grateful Dead The Brothers: ...

1970 në muzikë

Wallace Collection – Wallace Collection Live at Leeds – The Who In the Wake of Poseidon – King Crimson Morrison Hotel – The Doors Untitled - The Byrds Pendulum – Creedence Clearwater Revival The Isaac Hayes Movement – Isaac Hayes Moondance – Van ...

1971 në muzikë

American Beauty – Grateful Dead 4 Way Street – Crosby, Stills, Nash & Young 666 – Aphrodites Child Imagine – John Lennon 200 Motels – Frank Zappa After the Gold Rush – Neil Young Angel Delight – Fairport Convention Aqualung – Jethro Tull Bark – J ...

1972 në muzikë

Manassas – Manassas Harvest – Neil Young Get on the Good Foot – James Brown Machine Head – Deep Purple No Secrets – Carly Simon Never a Dull Moment – Rod Stewart Paul Simon – Paul Simon Jackson Browne – Jackson Browne Live at Maxs Kansas City – T ...

1973 në muzikë

Referimet:Billboard Here Come the Warm Jets - Brian Eno Billion Dollar Babies - Alice Cooper Aladin Sane - David Bowie Gold - Creedence Clearwater Revival Oh How we danced - Jim Capaldi On the Third Day - Electric Light Orchestra ELO II - Electri ...

1974 në muzikë

Waterloo album - ABBA Get Up With It - Miles Davis Paradise and Lunch - Ry Cooder Soon Over Babaluma - Can Diamond Dogs - David Bowie Hell - James Brown Eleventh House - Larry Coryell Gracias La Vida Heres To Life - Joan Baez Machine Gun - Commod ...

1981 në muzikë

My Life In The Bush of Ghosts - David Byrne & Brian Eno Wha ppen? - The Beat Honi soit - John Cale El Loco - ZZ Top Dedication - Gary U.S. Bonds Made in America - The Carpenters Arc of a Diver - Steve Winwood Autoamerican - Blondie Red - Black Uhuru

1982 në muzikë

Special Beat Service - The Beat The Real World - The Bangles Mesopotamia - The B-52s How Could Hell Be Any Worse? - Bad Religion Rough Diamonds - Bad Company Big Science - Laurie Anderson Bad Brains - Bad Brains

1983 në muzikë

Punch the Clock - Elvis Costello & the Attractions Caribbean Sunset - John Cale Da - Alice Cooper Construction Time Again - Depeche Mode Head over Heels - Cocteau Twins Colour By Numbers - Culture Club

1984 në muzikë

Morbid Tales - Celtic Frost Perfect Strangers - Deep Purple Some Great Reward - Depeche Mode Alchemy - Dire Straits Heartbeat City - The Cars Dreamtime EP - Death Cult The Cult Tonight - David Bowie John Cale comes alive - John Cale

Ebu Xhehli

Amr ibn Hishām i njohur si Ebu Xhehli lindi me 556 dhe vdiq me 624, ishte nje nga politestat e Mekes dhe prijes i fisit Kurejsh. Ai ishte nje nga kundershtaret e Muhammedit. Muhammedi e quajti ate si "Faraoni i ketij ummeti", po ashtu Muhammedi k ...

Ukbe ibën Ebi Muajt

Ukbe ibn Ebu Muayt ishte nje nga kundershtaret kryesor te Islamit. Ai ishte lider i Kurejsheve dhe anetare i fisit BanuAbdu Shams.

2020 në Kosovë

24 qershor - Zyra e Prokurorit te Specializuar njofton se i ka paraqitur per miratim gjykates aktakuze kunder Presidentit Hashim Thaçi dhe nente ish-luftetareve te tjere te Ushtrise Çlirimtare te Kosoves duke pretenduar se ata kryen krime lufte d ...

Marrëveshjet për Normalizimin Ekonomik mes Kosovës dhe Serbisë (2020)

Marreveshjet e Normalizimit Ekonomik mes Kosoves dhe Serbise, te njohura gjithashtu si Marreveshjet e Uashingtonit, jane dy dokumente te ndara, njeri prej te cilave u nenshkrua nga Kryeministri i Kosoves, Avdullah Hoti dhe tjetri nga Presidenti i ...