ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 244

Qëndra historike e qytetit të Korçës

Qendra historike e qytetit te Korçes eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Korçes, ne qarkun e Korçes, Shqiperi. Ky monument eshte i miratuar me numer "238" me "23.03.2011".

Rrënojat e Kishës së Shën Pjetrit (Voskopojë)

Rrenojat e Kishes se Shen Pjetrit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Voskopoje, rrethi i Korçes, ne qarkun e Korçes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer "749" me "20.06.2008".

Studio e Fotografit Kristaq Sotirit

Studio e Fotografit Kristaq Sotirit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Korçes, ne qarkun e Korçes, Shqiperi. Ky monument eshte i miratuar me numer "1938/1" me "14.05.1982".

Shpella e Kishës së Shën Marisë (Bezmisht)

Shpella e Kishes se Shen Marise eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Bezmisht, rrethi i Korçes, ne qarkun e Korçes, Shqiperi. Ky monument eshte i miratuar me numer "6" me "15.01.1963".

Teqeja e Turanit

Kulla ose Teqeja e Turanit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Turan, rrethi i Korçes, ne qarkun e Korçes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer "586 e 4874" me "17.03.1948, 23.09.1971".

Ura e Shën Prodhomit, Voskopojës

Ura e Shen Prodhomit, Voskopojes eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Voskopoje, rrethi i Korçes, ne qarkun e Korçes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer "6" me "15.01.1963". Ura perbehet nga dy qemer ...

Ura e Zotos, Vithkuq

Ura e Zotos eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Vithkuq, rrethi i Korçes, ne qarkun e Korçes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer "786/1" me "05.11.1984". Ura e Zotos ndodhet ne hyrje te fshatit Vith ...

Ura në fshatin Gopesh

Ura ne fshatin Gopesh eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Gopesh, rrethi i Korçes, ne qarkun e Korçes, Shqiperi. Ky monument eshte i miratuar me numer "1886" me "10.06.1973".

Ura në fshatin Moglice

Ura ne fshatin Moglice eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Moglice, rrethi i Korçes, ne qarkun e Korçes, Shqiperi. Ky monument eshte i miratuar me numer "1886" me "10.06.1973".

Vendbanimi prehistorik në Barc

Vendbanimi prehistorik ne Barc eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Barç, rrethi i Korçes, ne qarkun e Korçes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkeologji", i miratuar me numer "1886" me "10.06.1973".

Vendbanimi prehistorik në Maliq

Vendbanimi prehistorik ne Maliq eshte nje sit arkeologjik ne rrethin e Korçes, ne qarkun e Korçes, Shqiperi. Ky sit eshte i miratuar me numer "1886" me "10.06.1973". Ai ka qene pjese vendbanim palafit me fillesa ne periudhen e neolitit te vone dh ...

Vendbanimi prehistorik në Vashtemi

Vendbanimi prehistorik ne Vashtemi eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Vashtemi, rrethi i Korçes, ne qarkun e Korçes, Shqiperi. Ky monument eshte i miratuar me numer "1886" me "10.06.1973".

Vila Polena, Korçë

Vila Polena, Korçe eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Korçes, ne qarkun e Korçes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer "582" me "25.09.2007".

Vllazeria Lubonja, Korçë

Vllazeria Lubonja, Korçe eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Korçes, ne qarkun e Korçes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer "8" me "18.12.1987".

Zgjerimi i Qendrës Historike

Zgjerimi i Qendres Historike eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Korçes, ne qarkun e Korçes, Shqiperi. Ky monument eshte i miratuar me numer "3498/1" me "19.09.2002".

Zona Muze e Korçës

Zona Muze e Korçes eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Korçes, ne qarkun e Korçes, Shqiperi. Ky monument eshte i miratuar me numer "249" me "01.07.1980".

Banesa dhe kulla e Zef Nocajt

Banesa dhe kulla e Zef Nocajt eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Koder Spaç, rrethi i Mirdites, ne qarkun e Lezhes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 1886/DT 10.06.1973 ".

Banesa e Dod Nikollit

Banesa e Dod Nikollit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Kurbnesh, rrethi i Mirdites, ne qarkun e Lezhes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 1886 10.06.1973 ".

Banesa e Gjet Markut

Banesa e Gjet Markut eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Perlat i Eperm, rrethi i Mirdites, ne qarkun e Lezhes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 1887 10.06.1973 ".

Banesa e Preng Lleshit

Banesa e Preng Lleshit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Mashterkor, rrethi i Mirdites, ne qarkun e Lezhes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 1886/DT 10.06.1973 ".

Burgu i Spaçit

Burgu i Spaçit ishte nje burg politik i sigurise se larte, qe ishte aktiv gjate diktatures komuniste ne Shqiperi. Burgu gjendet ne fshatin Spaç. Ne vitin 1973 ne Burgun e Spaçit pati nje rebelim te burgosurve, te cilet arriten te ngrinin nje flam ...

Gradishta në Domgjonit

Gradishta ne Domgjonit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Mirdites, ne qarkun e Lezhes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 786/1/DT 05.11.1984 ".

Kisha e Kuvendit të Rubikut

Kisha e Kuvendit te Rubikut eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Mirdites, ne qarkun e Lezhes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 586/4874/DT, 17.03.1948 23.09.1971 ".

Ujesjellesi i Domgjonit

Ujesjellesi i Domgjonit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Mirdites, ne qarkun e Lezhes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 786/1/DT 05.11.1984 ".

Kisha-Xhami e Shkodrës

Kisha-Xhami e Shkodres njohur si Katedralja e Shen Shtjefnit dhe Xhamia e Sulltan Fatihut ka qene nje objekt fetar i ndertuar fillimisht rreth viteve 1300 si kishe katolike e pas renies se Shkodres u shnderrua ne Xhami. Ka sherbyer si xhami ne ob ...

Akademia e Shkencave (Tiranë)

Akademia e Shkencave Tirane eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 122 me 05.03.2007 ". Godina e akademise se shkencave eshte ...

Aksi kryesor dhe qendra historike e Tiranës

Aksi kryesor dhe qendra historike e Tiranes eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 180 me 13.04.2000 ". Godina eshte ndertuar ...

Alfa Bank (Tiranë)

Alfa Bank eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 122 me 05.03.2007 ". Ndertuar gjate viteve 30’, kur u hap aksi ri rrugore ban ...

Banesa e Ahmet Cunit

Banesa e Ahmet Cunit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Murize-Zallbastar, rrethi i Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer Urdheres me 08.01.1977 ".

Banesa e Bajram Lamit

Banesa e Bajram Lamit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Zall-Bastar, rrethi i Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer Urdheres me 08.01.1977 ".

Banesa e Bajram Ukës (Sulejman Metës)

Banesa e Bajram Ukes eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Brar, rrethi i Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i miratuar me numer Urdheres me 08.01.1977 ".

Banesa e Hysen Kazanit

Banesa e Hysen Kazanit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 1883 me 10.06.1973 ".

Banesa e Ish Toptanasve

Banesa e Ish Toptanasve eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i miratuar me numer 6 me 15.01.1963 ".

Banesa e Qamil Cullhaj

Banesa e Qamil Cullhaj eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Surrelpriske, rrethi i Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer Urdheres me 08.01.1977 ".

Banesa e Reshat Petrelës

Banesa e Reshat Petreles eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 2854 dhe 814 me 08.08.1980 dhe 25.10.1980 ".

Banesa e Shijakasve (Tiranë)

Banesa e Shijakasve eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 1883 me 10.06.1973 ".

Banesa ish vila 31 në rrugën "Dëshmorët e 4 shkurtit"

Banesa ish vila 31 ne rrugen Deshmoret e 4 shkurtit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 122 me 05.03.2007 ".

Banesa kolektive në rrugën "Dëshmorët e 4 shkurtit"

Banesa kolektive ne rrugen Deshmoret e 4 shkurtit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 122 me 05.03.2007 ".

Banesa ku ka jetuar familja e Nënë Terezës

Banesa ku ka jetuar familja e Nene Terezes eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrugen e Kavajes, rrethi i Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i miratuar me numer 115 me 15/03/2010 ".

Banesa muze e Haxhi Qamilit

Banesa muze e Haxhi Qamilit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne Sharre, rrethi i Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 266/1 me 6.02.1979 ".

Banesa në bulevardin Zogu i Parë

Banesa ne bulevardin Zogu i Pare eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 122 me 05.03.2007 ".

Banesa në rr. "Dëshmorët e 4 Shkurtit"

Banesa ne rr. Deshmoret e 4 Shkurtit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 122 me 05.03.2007 ".

Banesa në rrugën Asim Vokshi

Banesa ne rrugen Asim Vokshi eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 122 me 05.03.2007 ".

Banesa në rrugën Dëshmorët e 4 shkurtit

Banesa ne rrugen Deshmoret e 4 shkurtit eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i miratuar me numer 122 me 05.03.2007 ".

Banesa në rrugën Donika Kastrioti

Banesa ne rrugen Donika Kastrioti eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 122 me 05.03.2007 ".

Banesa Petrela (Tiranë)

Banesa Petrela eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 122 me 05.03.2007 ". Banese e ndertuar ne 3 kate ne stil neo klasik.

Banka Arabe në Tiranë

Banka Arabe ne Tirane eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 122 me 05.03.2007 ". Ndertuar ne vitet 50-60, ne stil kubist mini ...

Banka e Parë Kombëtare (Tiranë)

Banka e Pare Kombetare eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 122 me 05.03.2007 ".

Banka e Shtetit Shqipëtar (Tiranë)

Banka e Shtetit Shqipetar eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 122 me 05.03.2007 ". Godina e Bankes se Shqiperise ka perfund ...

Bashkia Tiranë (monument)

Bashkia e Tiranes eshte nje monument i trashegimise kulturore ne rrethin e Tiranes, ne qarkun e Tiranes, Shqiperi. Ky monument eshte i llojit "Arkitekture", i miratuar me numer 122 me 05.03.2007 ". Projektuar nga arkitekti italian Armando Brasini ...