ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 248

Abella de la Conca

Abella de la Conca eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Pallars Jussà, te provinces Lleida, ne Komunitetin Katalonia. Abella de la Conca ka 181 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 78.27 km 2.

Abrera

Abrera eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Baix Llobregat, te provinces Barcelona, ne Komunitetin Katalonia. Abrera ka 9166 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 19.89 km 2.

Adeje

Adeje eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Tenerife, te provinces Santa Cruz de Tenerife, ne Ishujt Kanare. Adeje ka 43204 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 105.95 km 2.

Ademuz

Ademuz eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Rincón de Ademuz, te provinces Valencia, ne Komunitetin e Valencias. Ademuz ka 1286 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 100.4 km 2.

Ador

Ador eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Safor, te provinces Valencia, ne Komunitetin e Valencias. Ador ka 1513 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 13.8 km 2.

Ager

Àger eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Noguera, te provinces Lleida, ne Katalonia. Àger ka 555 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 160.6 km 2.

Agramunt

Agramunt eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Urgell, te provinces Lleida, ne Komunitetin Katalonia. Agramunt ka 5434 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 79.65 km 2.

Aguilar de Segarra

Aguilar de Segarra eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Bages, te provinces Barcelona, ne Komunitetin Katalonia. Aguilar de Segarra ka 252 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 42.32 km 2.

Aia

Aia eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Urola Kosta, te provinces Gipuzkoa, ne Komunitetin Baskia.Ajo eshte e vendosur 30 km ne perendim te Donostia-San Sebastián dhe rreth 10 km ne brendesi nga qyteti bregdetar te Zarautz. Aia eshte ...

Aiguafreda

Aiguafreda eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Vallès Oriental, te provinces Barcelona, ne Komunitetin Katalonia. Aiguafreda ka 2375 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 7.92 km 2.

Aiguamúrcia

Aiguamúrcia eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Alt Camp, te provinces Tarragona, ne Komunitetin Katalonia. Aiguamúrcia ka 914 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 73.2 km 2.

Aitona

Aitona eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Segrià, te provinces Lleida, ne Komunitetin Katalonia. Aitona ka 2248 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej km 2.

Ajangiz

Ajangiz eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Busturialdea, te provinces Biscay, ne Komunitetin Baskia. Ajangiz ka 457 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 7.35 km 2.

Ajofrín

Ajofrín eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Montes de Toledo, te provinces Toledo, ne Komunitetin Castile-La Mancha. Ajofrín ka 2328 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 35 km 2.

Alameda

Alameda eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Antequera, te provinces Málaga, ne Komunitetin Andalusia. Alameda ka 5426 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 65 km 2.

Alameda de la Sagra

Alameda de la Sagra eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun La Sagra, te provinces Toledo, ne Komunitetin Castile-La Mancha. Alameda de la Sagra ka 3324 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 33 km 2.

Albaida, Valencia

Albaida, Valencia eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Vall dAlbaida, te provinces Valencia, ne Komunitetin e Valencias. Albaida, Valencia ka 6420 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 35.41 km 2.

Albal

Albal eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Horta Sud, te provinces Valencia, ne Komunitetin e Valencias. Albal ka 15084 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 7.4 km 2.

Albarracín

Albarracín eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Sierra de Albarracín, te provinces Teruel, ne Aragon. Albarracín ka 1110 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 452.72 km 2.

Albatàrrec

Albatàrrec eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Segrià, te provinces Lleida, ne Komunitetin Katalonia. Albatàrrec ka 1749 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 10.5 km 2.

Albesa

Albesa eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Noguera, te provinces Lleida, ne Komunitetin Katalonia. Albesa ka 1613 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 37.6 km 2.

Albocàsser

Albocàsser eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Alt Maestrat, te provinces Castellón, ne Komunitetin e Valencias. Albocàsser ka 1439 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 82.3 km 2. Albocàsser eshte e vendosur ne Comarca te Alt Mae ...

Albons

Albons eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Baix Empordà, te provinces Girona, ne Komunitetin Katalonia. Albons ka 710 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 11.18 km 2.

Alcalá de Guadaíra

Alcalá de Guadaíra eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Los Alcores, te provinces Sevilla, ne Andalusia. Alcalá de Guadaíra ka 70155 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 284.61 km 2.

Alcalá de Henares

Alcalá de Henares eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Alcalá, te provinces Madrid, ne Komunitetin e Madridit. Alcalá de Henares ka 203924 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 87.72 km 2.

Alcalá del Valle

Alcalá del Valle eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Sierra de Cádiz, te provinces Cádiz, ne Andalusia. Alcalá del Valle ka 5363 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 46.89 km 2.

Alcanar

Alcanar eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Montsià, te provinces Tarragona, ne Komunitetin Katalonia. Alcanar ka 10545 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 47.1 km 2.

Alcántara

Alcántara eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Tierra de Alcántara, te provinces Cáceres, ne Komunitetin Extremadura. Alcántara ka 1653 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 552 km 2.

Alcantarilla

Alcantarilla eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Huerta de Murcia, te provinces Rajoni Murcia, ne Rajoni Murcia. Alcantarilla ka 41381 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 16 km 2.

Alcarràs

Alcarràs eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Segrià, te provinces Lleida, ne Komunitetin Katalonia. Alcarràs ka 6510 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 114.82 km 2.

Alcaucín

Alcaucín eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Axarquía - Costa del Sol, te provinces Málaga, ne Andalusia. Alcaucín ka 2469 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 46 km 2.

Alcázar de San Juan

Alcázar de San Juan eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Campo de San Juan, te provinces Ciudad Real, ne Komunitetin Castile-La Mancha. Alcázar de San Juan ka 30675 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 666.78 km 2.

Alcobendas

Alcobendas eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun, te provinces Madrid, ne Komunitetin e Madridit. Alcobendas ka 107514 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 44.98 km 2.

Alcoy

Alcoy, Spain eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Alcoià, te provinces Alicante, ne Komunitetin e Valencias. Alcoy, Spain ka 61417 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 129.86 km 2.

Alcúdia

Alcúdia eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Raiguer, te provinces Ishujt Balearik, ne Ishujt Balearik. Alcúdia ka 3155 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 60.05 km 2.

Aldover

Aldover eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Baix Ebre, te provinces Tarragona, ne Komunitetin Katalonia. Aldover ka 984 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 19.24 km 2.

Alella

Alella eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Maresme, te provinces Barcelona, ne Komunitetin Katalonia. Alella ka 8998 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 9.59.Ky qytet eshte i njohur per Vererat e saj, dhe parfumet. km 2.

Alfarràs

Alfarràs eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Segrià, te provinces Lleida, ne Komunitetin Katalonia. Alfarràs ka 3003 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 11.44 km 2.

Alfarrasí

Alfarrasí eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Vall dAlbaida, te provinces Valencia, ne Komunitetin e Valencias. Alfarrasí ka 1313 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 6.4 km 2.

Alforja, Tarragona

Alforja, Tarragona eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Baix Camp, te provinces Tarragona, ne Komunitetin Katalonia. Alforja, Tarragona ka 1897 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 38.24 km 2.

Algaida

Algaida eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Majorca, te provinces Ishujt Balearik, ne Ishujt Balearik. Algaida ka 5050 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 89.78 km 2.

Algatocín

Algatocín eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Serranía de Ronda, te provinces Málaga, ne Andalusia. Algatocín ka 909 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 20 km 2.

Algeciras

Algeciras eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Campo de Gibraltar, te provinces Cádiz, ne Andalusia. Algeciras ka 116917 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 86 km 2.

Algerri

Algerri eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Noguera, te provinces Lleida, ne Komunitetin Katalonia. Algerri ka 462 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 54.3 km 2.

Alguaire

Alguaire eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Segrià, te provinces Lleida, ne Komunitetin Katalonia. Alguaire ka 3129 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 50.11 km 2.

Alhama de Granada

Alhama de Granada eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Alhama, te provinces Granada, ne Andalusia. Alhama de Granada ka 6035 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 433 km 2.

Alía

Alía eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Las Villuercas, te provinces Cáceres, ne Komunitetin Extremadura. Alía ka 936 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 602 km 2.

Alins

Alins eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Pallars Sobirà, te provinces Lleida, ne Komunitetin Katalonia. Alins ka 297 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 183.19 km 2.

Almadén

Almadén eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Almadén, te provinces Ciudad Real, ne Komunitetin Castile-La Mancha. Almadén ka 6288 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 239.64 km 2.

Almansa

Almansa eshte nje komune ne Spanje, e vendosur ne qarkun Altiplanicie de Almansa, te provinces Albacete, ne Komunitetin Castile-La Mancha. Almansa ka 25024 banore, dhe perfshine nje siperfaqe prej 531.6 km 2.