ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 271

Marrëdhëniet mes Kosovës dhe Holandës

Marredheniet Kosove-Holande jane marredhenie te jashtme ndermjet Kosoves dhe Holandes. Kosova e shpalli pavaresine e saj nga Serbia me 17 shkurt 2008 dhe Holanda e njohu ate me 4 mars 2008. Holanda ka nje ambasade ne Prishtine qe nga 27 qershori ...

Marrëdhëniet mes Kosovës dhe Katarit

Marredheniet Kosove-Katar jane marredhenie te jashtme ndermjet Kosoves dhe Katarit. Kosova e shpalli pavaresine e saj nga Serbia me 17 shkurt 2008 dhe Katari e njohu ate me 7 janar 2011.

Marrëdhëniet mes Kosovës dhe Letonisë

Marredheniet Kosove-Letoni jane marredhenie te jashtme ndermjet Kosoves dhe Letonise. Kosova e shpalli pavaresine e saj nga Serbia me 17 shkurt 2008 dhe Letonia e njohu ate me 20 shkurt 2008. Qeverite letoneze dhe kosovare vendosen marredhenie di ...

Marrëdhëniet mes Kosovës dhe Lituanisë

Marredheniet Kosove-Lituani perfshijne marredheniet e jashtme midis Kosoves dhe Lituanise. Kosova e shpalli pavaresine e saj nga Serbia me 17 shkurt 2008 dhe Lituania e njohu ate me 6 maj 2008. Marredheniet diplomatike filluan me 16 korrik 2008.

Marrëdhëniet mes Kosovës dhe Malajzisë

Marredheniet Kosove-Malajzi jane marredhenie te jashtme ndermjet Kosoves dhe Malajzise. Marredheniet zyrtare midis dy vendeve filluan se pari ne vitin 2000, kur Malajzia u be vendi i pare aziatik qe themeloi nje zyre nderlidhese ne Kosove. Kosova ...

Marrëdhëniet mes Kosovës dhe Maldiveve

Marredheniet Kosove-Maldive jane marredhenie te jashtme ndermjet Kosoves dhe Maldiveve. Kosova e shpalli pavaresine e saj nga Serbia me 17 shkurt 2008 dhe Maldivet e njohu ate me 19 shkurt 2009. Me 16 prill 2009, Kosova dhe Maldivet vendosen marr ...

Marrëdhëniet mes Kosovës dhe Malit të Zi

Marredheniet kosovare-malazeze jane marredhenie te jashtme ndermjet Kosoves dhe Malit te Zi. Mali Zi ka nje kufi prej 78.6 km me Kosoven. Ishte shteti i 49-te qe njohu pavaresine e Kosoves.

Marrëdhëniet mes Kosovës dhe Mbretërisë së Bashkuar

Marredheniet kosovare-britanike jane marredhenie te jashtme ndermjet Kosoves dhe Mbreterise se Bashkuar. Kur Kosova shpalli pavaresine e saj nga Serbia me 17 shkurt 2008, Mbreteria e Bashkuar u be nje nga vendet e para qe njoftoi njohjen zyrtare ...

Marrëdhëniet mes Kosovës dhe Norvegjisë

Marredheniet Kosove-Norvegji jane marredhenie te jashtme ndermjet Kosoves dhe Norvegjise. Kosova e shpalli pavaresine e saj nga Serbia me 17 shkurt 2008 dhe Norvegjia e njohu ate me 28 mars 2008. Norvegjia ka nje ambasade ne Prishtine, ndersa Kos ...

Marrëdhëniet mes Kosovës dhe Polonisë

Marredheniet Kosove-Poloni jane marredhenie te jashtme ndermjet Kosoves dhe Polonise. Kosova e shpalli pavaresine e saj nga Serbia me 17 shkurt 2008 dhe Polonia e njohu ate me 26 shkurt 2008. Polonia ishte vendi i pare sllav qe e beri kete.

Marrëdhëniet mes Kosovës dhe Portugalisë

Marredheniet Kosove-Portugali jane marredhenie te jashtme ndermjet Kosoves dhe Portugalise. Kosova e shpalli pavaresine e saj nga Serbia me 17 shkurt 2008 dhe Portugalia e njohu ate me 7 tetor 2008. Kosova zyrtarisht e ka njoftuar vendimin e saj ...

Marrëdhëniet mes Kosovës dhe Serbisë

Shiko gjithashtu artikullin: Njohja nderkombetare e Kosoves Kosova shpalli pavaresine nga Serbia ne vitin 2008, nje veprim te cilin Serbia e hedh poshte. Serbia nuk e njeh Kosoven si nje shtet te pavarur. Fillimisht nuk kishte marredhenie midis t ...

Marrëdhëniet mes Kosovës dhe Singaporit

Me 18 shkurt 2008, Ministria e Jashtme e Singaporit leshoi nje deklarate permes zedhenesit te saj ne lidhje me shpalljen e pavaresise se Kosoves: "Singapori eshte ende duke studiuar çeshtjen. Ky eshte nje veprim i diskutueshem qe ka shume pasoja ...

Marrëdhëniet mes Kosovës dhe Suedisë

Marredheniet Kosove-Suedi jane marredhenie te jashtme ndermjet Kosoves dhe Suedise. Kosova e shpalli pavaresine e saj nga Serbia me 17 shkurt 2008 dhe Suedia e njohu ate me 4 mars 2008. Kosova hapi nje ambasade ne Stokholm me 15 dhjetor 2009. Zyr ...

Marrëdhëniet mes Kosovës dhe Shteteve të Bashkuara

Marredheniet mes Kosoves dhe Shteteve te Bashkuara jane marredhenie te jashtme ndermjet Kosoves dhe Shteteve te Bashkuara. Shtetet e Bashkuara zyrtarisht njohu Republiken e Kosoves si shtet, i cili shpalli pavaresine nga Serbia me 17 shkurt 2008, ...

Marrëdhëniet mes Kosovës dhe Tajlandës

Marredheniet Kosove-Tajlande jane marredhenie te jashtme ndermjet Kosoves dhe Tajlandes. Tajlanda e njohu Republiken e Kosoves si shtet te pavarur me 24 shtator 2013.

Marrëdhëniet mes Kosovës dhe Turqisë

Marredheniet Kosove-Turqi u referohen marredhenieve historike dhe aktuale midis Kosoves dhe Turqise. Kosova ka nje ambasade ne Ankara dhe Turqia ka nje ambasade ne Prishtine. Te dyja vendet jane kryesisht myslimane dhe kerkojne te anetaresohen ne BE.

Marrëdhëniet mes Kosovës dhe Zvicrës

Marredheniet kosovare-zvicerane jane marredhenie te jashtme ndermjet Kosoves dhe Zvicres. Kosova shpalli pavaresine e saj nga Serbia me 17 shkurt 2008 dhe Zvicra e njohu ate me 27 shkurt 2008. Zvicra ka nje ambasade ne Prishtine qe nga 28 marsi 2 ...

Marrëdhëniet mes Kroacisë dhe Kosovës

Marredheniet Kroaci-Kosove u referohen marredhenieve dypaleshe te Kroacise dhe Kosoves. Marredheniet diplomatike midis dy vendeve u krijuan me 30 qershor 2008, pas shpalljes se pavaresise se Kosoves. Kroacia ka nje ambasade ne Prishtine, dhe Koso ...

Marrëdhëniet mes Republikës Çeke dhe Kosovës

Marredheniet çeko-kosovare jane marredhenie te jashtme midis Republikes Çeke dhe Kosoves. Kosova e shpalli pavaresine e saj nga Serbia me 17 shkurt 2008 dhe Republika Çeke e njohu ate me 21 maj 2008. Republika Çeke hapi nje ambasade ne Prishtine ...

Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike të Shqipërisë

Grupi Parlamentar i Partise Demokratike te Shqiperise 1996-1997 Grupi Parlamentar i Partise Demokratike te Shqiperise 1997-2001 Grupi Parlamentar i Partise Demokratike te Shqiperise 2013-2017 Grupi Parlamentar i Partise Demokratike te Shqiperise ...

Qeveria e Përkohshme e Shqipërisë

Qeveria e Perkohshme e Shqiperise ishte qeveria e pare krijuar nga Kuvendi i Vlores me 4 dhjetor 1912. Krijimi i saj u vendos nga Kuvendi Kombetar i Vlores, i cili me kerkese te Ismail Qemalit e caktoi vete perberjen e qeverise. Ismail Qemali, ve ...

Qeveria Rama I

Qeveria Rama-Meta erdhi ne detyre pas fitores se koalicionit PS-LSI ne zgjedhjet e 23 qershorit 2013. Perfundimi i detyres parashikohet ne vitin 2017 kur do te zhvillohen edhe zgjedhjet e ardhshme parlamentare. Perpara saj ne detyre ishte qeveria ...

Qeveria Rama II

Kabineti i dyte i Kryeministrit Edi Rama eshte Kabineti i 75-te i Republikes se Shqiperise dhe zyrtarisht u mandatua nga Presidenti Ilir Meta ne Shtator 2017. Pas zgjedhjeve te vitit 2017, Partia Socialiste fitoi shumicen e vendeve ne Parlament d ...

Hiking në Kosovë

Hiking ne Kosove filloi me themelimin e shoqates se pare te shetitjes ne vitin 1928 dhe vazhdoi me krijimin e shoqatave te ndryshme ne te gjithe territorin qe ishte atehere pjese e Jugosllavise. Pas Luftes se Kosoves shume eshte bere edhe me mbes ...

Kara Nikolla

Kara Nikolla eshte nje maje ne rajonin e Prizrenit, Kosove. Ndonese origjinen e emrit te kesaj maje nuk e dime saktesisht, ne shqip njihet si maja Kara Nikolla, ndersa origjinalisht ne gjuhen serbe maja eshte quajtur Karanikolica – qe vlen si pse ...

Koka e Kaqit

Maja Koka e Kaqit eshte nje gur ne forme te rrumbullaket qe verehet vetem nga fshati Brod dhe rrethina. Eshte nje shkemb qe eshte pak metra me i ulet se kuota me e larte ne ate grup te majeve. Por nga fshati Brod verehet si maje, e cila fshatarev ...

Liqeni i Badovcit

Liqeni i Badovcit eshte nje liqe i cili ndodhet 2 km larg vendbanimeve si jane Hajvalia dhe Graçanica dhe 5 km larg Prishtines. Ky Liqe eshte rezervuar artificial i cili furnizohet nga Lumi i Graçanices. Eshte nje prej akumulimeve kryesore ne Kos ...

Liqeni i Baltishtës së Poshtme

Liqeni i Baltishtes se Ulet eshte nje liqe glacial i cili ndodhet ne Malet e Sharrit ne Kosove. Ndodhet ne nje lartesi prej 2.160 metra. Ai shtrihet ne qarkun e Baltishtes, rreth gjashte kilometra ne Jug-Perendim te Shterpces. Gjeresia e liqenit ...

Liqeni i Batllavës

Liqeni i Batllaves eshte nje liqe i cili ndodhet ne territorin e komunes se Besianes fare prane fshatit Orllan. Liqeni i Batllaves eshte i thelle maksimum 48 metra. Ne kete liqe eshte nje central per nxjerrjen e ujit. Ai ka tri nivele ne fund, ne ...

Liqeni i Drelajve

Liqeni i Drelajve i njohur ndryshe edhe si Liqenati i Vogel, eshte nje liqe malor i cili ndodhet ne zonen kufitare te malore te Bjeshkeve te Nemuna, ne Kosove jo larg kufirit me Malin e Zi. Ky liqe i vogel shtrihet ne nje lartesi mbidetare prej 1 ...

Liqeni i Konjushkës

Liqeni i Konjushkes eshte liqeni me i larte ne tere Malet e Sharrit perfshire edhe territorin maqedon. Liqeni eshte rreth 100m i gjate dhe 70m i gjere, me thellesi rreth 50cm. Eshte nje liqen me pozite te bukur gjendet ne rrenje te majes se Konju ...

Liqeni i Lumbardhit

Liqeni i Lumbardhit eshte nje liqe i vogel i cili ndodhet ne Malet e Lumbardhit, ne Alpet Shqiptare. Liqeni i Lumbardhit eshte afer me vendet e njohura si, Maja e Drujve, Lugina e Llukes, Milishevci, Maja e Zmoks dhe Stanet e Lumbardhit.

Liqeni i Mitrovicës

Ideja per ndertimin e nje liqeni artificial ne rrjedhen e lumit Iber prane qytetit te Mitrovices ka ekzistuar kahere, mirepo vetem ne vitin 2012 Komuna e Mitrovices ne bashkepunim me Ministrine e Pushtetit Lokal morren vendim per ndertimin e tij. ...

Liqeni i Radoniqit

Liqeni i Radoniqit eshte nje liqe artificial ne komunen e Gjakoves. I krijuar ne vitet e 80-ta, liqeni mori emrin e fshatit i cili u permbys per krijimin e tij. Radoniqi furnizon me uje rreth 214.000 banore te qyteteve te Gjakoves dhe Rahovecit s ...

Liqeni i Ulët

Liqeni i Ulet eshte liqeni me i vogel ne pjesen e Kosoves te maleve te Sharrit ne rajonin e Prizrenit. Ky liqen eshte perafersisht 15 metra i gjate dhe 8 metra i gjere dhe ka nje thellesi prej 70 cm. Liqeni eshte rreth 40 minuta ecje nga lagjja e ...

Liqeni i Vasilevës

Ky liqen ka nje siperfaqe prej rreth 0.2 kilometrash katror rreth 20 ha si dhe me nje thellesi prej rreth 20 metrash. Po ashtu ky liqen eshte i pasur me flore dhe faune si dhe shume i pershtatshem per peshkim. Me kalimin e kohes ne liqe eshte kri ...

Liqeni i Zi (Kosovë)

Liqeni Zi eshte nje liqen ne Kosove. Ky Liqen gjendet rreth 50 minuta larg ne veri-lindje te liqenit te Jazhinces dhe ne rrenje te majes se Liqenit. Eshte liqeni me i izoluar i maleve te Sharrit, nuk mund te verehet lehte pos nga maja e Liqenit d ...

Maja e Shkarpës

Emri majes Shkarpa vjen nga fjala" shkarpe ” ne dialektin opojar qe do te thote shkurre, ndersa ne hartat topografike te APJ’se mund te gjindet nen emrin Skarpa. Gjate konfliktit ne Maqedoni ne vitin 2001 kjo maje eshte perdore si pike vrojtimi n ...

Turizmi në Prishtinë

Turizmi ne Prishtine terhoqi 36.186 vizitore te huaj ne vitin 2012, qe perfaqeson 74.2% te gjithe vizitoreve qe kane vizituar Kosoven gjate atij viti. Vizitoret e huaj kryesisht vijne nga vende si Shqiperia, Turqia, Gjermania, Shtetet e Bashkuara ...

Historia e Kuvendit të Kosovës

Historia e Kuvendit te Kosoves fillon qe ne kohen e Perandorise Osmane ne baze te tradites se trasheguar nga organizimi i jetes shoqerore vetanake Ilire. Ngritja e kuvendeve lokale ne nje kuvend te pergjitheshem, ka ndodhur ne Lidhjen e Prizrenit ...

Zgjedhjet elektorale parlamentare në Kosovë

Zgjedhjet elektorale parlamentare ne Kosove, jane zgjedhje ne te cilat nga kandidat te propozuar nga ana e partive politike apo kandidat te pavarur, nepermjet votave te shtetasve mbi moshen 18 vjeçare zgjidhen perfaqsues te interesave te tyre ne ...

Ngjarjet e Gushtit në Kosovë

Kete shprehje te Ahtisarit te formuluar paksa me ndryshe e kishte thene me pare ish qeveritari serbe Gjingjiq. Nuk eshte e mundshme pa paguar! Asnje popull qe zgjedhe nje politik progresive dhe te mos paguaj asgje. Pas nje kohe u vra nga forcat m ...

Pavarësia e Kosovës

Kjo faqe ben kthjellimin e titujve qe kane per baze Pavaresia e Kosoves. Nese nje lidhje e brendshme ju solli ketu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen ne fjale qe te ridrejtoje direkt te faqja e duhur. Dita e Pavaresise se Kosoves Njohja e Kosoves si ...

Rezoluta 1244 e Këshillit të Sigurimit

Rezoluta 1244 e Keshillit te Sigurimit u miratua me 10 qershor 1999, pas marreveshjes per terheqjen e trupave serbe nga Kosova. Kjo rezolute e percakton statusin politik te Kosove si protektorat te OKB-se, dhe jep administrimin e Kosoves po kesaj ...

Lista e lojtarëve të SV Werder Bremen

SV Werder Bremen eshte nje klub gjerman futbolli me seli ne Bremen. Kjo liste permban lojtaret qe kane luajtur me shume se 100 ndeshje per klubin qe nga krijimi i Bundesliges ne vitin 1963. Lojtaret jane renditur sipas dates se debutimit te tyre ...

Liga e Dytë e Kosovës 2007/08

Kjo liste permban ekipet e Liges se Dyte te Kosoves per sezonin 2007/08. Liga 2 Grupi A e Kosoves ne sezonin 2007/08 FC Artakolli KF Minatori M. KF Vjosa KF Dukagjini K. FC Juniku KF Luftetari FC Gryka KF Rinia KF Burimi KF Ramiz Sadiku FC Rilind ...

Liga e Parë e Kosovës 2007/08

Kjo liste permban ekipet e Liges se Pare te Kosoves per sezonin 2007/08. Liga 1 e Kosoves ne sezonin 2007/08 FC Ulpiana KF Liria KF Istogu KF Rahoveci KF Llapi KF Arbana KF Ferizaj KF Feronikeli FC Hasi FC Mushtishti KF Kosova P. FC Arberia KF Le ...

Superliga e Kosovës 2007/08

Superliga e Kosoves eshte kategoria me e larte e garave ne futboll ne Kosove te organizuara nga Federata e Futbollit e Kosoves. FFK organizon edhe dy kategori me te ulta te garave ne Liga e Pare, Liga e Dyte, Liga e Trete Superliga e Kosoves ne s ...

Superliga e Kosovës 2009/10

Raiffeisen Superliga 2009/10 ishte sezoni i 64 i Sezonave futbollistik ne Kosove. Ai ishte i planifikuar te filloje me 30 gusht 2009 dhe te perfundoje me 20 qershor 2010. Fituesi i ketij Kampionati ishte KF Trepça. Provimi dhe Debimi