ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 279

Liqeni i Gllazhnjës

Liqeni i Gllazhnjes eshte nje liqen artificial ne pjesen veri-lindore te Maqedonise se Veriut. Liqeni eshte e vendosur ne Malin Zi te Shkupit dhe u krijua ne vitin 1972 nga nje dige e ndertuar ne lumin i Likoves, nje dege e vogel te lumit Pçinje. ...

Liqeni i Likovës

Liqeni i Likoves eshte nje liqen artificial ne pjesen veri-lindore te Maqedonise se Veriut. Liqeni eshte e vendosur ne Malin Zi te Shkupit dhe u krijua ne vitin 1958 nga nje dige e ndertuar ne lumin i Likoves, nje dege e vogel te lumit Pçinje. Li ...

Bosansko Grahovo

Bosansko Grahovo eshte qyteze dhe komune ne perendim te Bosnja dhe Hercegovina qe ndodhet ne afersi te kufirit me Kroacine, ne afersi te qyteteve Drvar, Livno dhe Glamoč. Administrativisht ajo eshte pjese e Kantoni 10, Federata e Bosnjes dhe Herc ...

Drvar

Drvar eshte qyteze dhe komune ne perendim te Bosnjes dhe Hercegovines, ndodhet ne rrugen midis Bosansko Grahovo dhe Bosanski Petrovac, gjithashtu ne afersi te Glamoč. Administrativisht pjese e Kantoni 10 te Federates.

Gllamoç

Gllamoç eshte qyteze dhe komune ne jugperendim te Bosnjes dhe Hercegovines, ne Kantonin 10 te Federates se Bosnje dhe Hercegovines. Qyteza ndodhet ne rreze te kodrave Staretina dhe Velika Golija buze pjeses qendrore te Fushes se Glamoçit. Komuna ...

Kupresi

10.098 gjithsej 3.947 Kroate 4 te tjere 5.169 Serbe 745 Boshnjake 213 Jugosllave

Tomisllavgradi

Tomisllavgradi, i njohur edhe me ish emrin Duvno, eshte nje qytet dhe komune ne jugperendim te Bosnjes dhe Hercegovines, dhe gjithashtu selia e Kuvendit te Kantonit 10 te Federates se Bosnjes dhe Hercegovines.

Bugojno

Bugojno eshte qytet dhe qender e komunes ne Bosnje dhe Hercegovine. Shtrihet ne luginen e lumit Vrbas dhe i takon Kantonit te Bosnjse Qendrore. Ndodhet ne nje distance prej 130 km nga Sarajeva.

Busovaça

Busovača eshte nje qyteze dhe komune ne Kantonin Qendror Bosnja ne Bosnje dhe Hercegovine. Ajo eshte 60 km nga Sarajeve, 21 km nga Zenica, dhe 30 km nga Travniku.

Dobretiqi

Dobretići eshte nje fshat dhe komune ne qender te Bosnje dhe Hercegovines. Ajo eshte nje nga komunat me te reja ne Bosnje dhe Hercegovine, prandaj edhe nje nga komunat me te varfra. Para Luftes se Bosnjes, komuna e Dobretiqi ishte pjese e komunes ...

Donji Vakufi

Donji Vakuf eshte qyteze dhe komune ne qender te Bosnjes dhe Hercegovines, e vendosur ne mes te Jajces, Bugojnos dhe Travnikut. Ajo eshte nen administrimin e Federates se Bosnje dhe Hercegovines. Si vendbanim u themelua nga Malkoçoğlu Ibrahim Beu ...

Fojnica

Fojnica eshte vendbanim dhe qender e komunes me te njejtin emer, ne Bosnje dhe Hercegovine. Administrativisht i takon kantonit te mesem boshnjak, i njohur si Kantoni Bosnja Qendrore.

Gornji Vakuf-Uskoplje

Gornji Vakuf-Uskoplje eshte qyteze dhe komune ne qender te Bosnjes dhe Hercegovines, e vendosur ne mes te Bugojnos, Prozor-Rama, Kupres, Novi Travnik dhe Konjicit. Ajo eshte nen administrimin e Federates se Bosnjes dhe Hercegovines

Jajce

Jajce eshte qytet dhe qender komunale ne Bosnje Qendrore, Bosnje dhe Hercegovine, qyteti ne vitin 1991. Ka pasur 13579 banor ne qyteti e 45.007 banore ndersa komuna. Ne vitin 2004 komuna numeron 23.704 banore. Ne Jajce eshte Xhamia e Sulltan Syle ...

Kiselaku

Kiselaku eshte qytet dhe qender e komunes ne Bosnje dhe Hercegovine. Ndodhet ne veriperendim te Sarajeves dhe ne jug te Zenices. Shtrihet ne luginen e lumenjeve Fojnica, Lepenica dhe Kreshevka. Administrativisht i takon Kantonit te Bosnjes Qendrore.

Kreshevo

Kreševo eshte qyteze dhe komune ne Bosnje dhe Hercegovine. Ajo eshte e vendosur ne Kantonin Qendror te Bosnjes, nje njesi e Federates se Bosnje dhe Hercegovines. Kreshevo eshte nje vendbanim malor qe ndodhet ne nje lugine te ngushte te lumit Kres ...

Travniku

Travniku eshte qytet dhe qender e komunes ne Bosnje dhe Hercegovine, 90 km ne perendim te Sarajeves. Eshte qender e Kantonit te Bosnjes Qendrore. Ne periudhen 1699 - 1850 ishte kryeqender e qeveritareve boshnjake dhe qyteti ka trasheguar monument ...

Travniku i Ri

Travniku Ri eshte qyteze dhe komune ne Bosnje dhe Hercegovine. Ai eshte gjendet ne Kantonin e Bosnjes Qendrore ne Federaten e Bosnjes dhe Hercegovines. Komuna eshte quajtur Novi Travnik deri ne vitin 1980, kur filloi te vetequhet Pucarevo gjoja s ...

Foça-Ustikolina

Foča-Ustikolina eshte nje emrtim i cili perdoret per pjesen e cila dikur ishte ne kuader te komunes Foča, si pjese e Federates se Bosnje dhe Hercegovines.

Grude

Grude eshte qyteze dhe komune ne Kanatonin Perendimor Hercegovina. Ajo eshte e vendosur ne perendim te kantonit dhe te Federates se Bosnjes dhe Hercegovines.

Lubushki

Ljubuški eshte qyteze dhe komune ne Bosnje dhe Hercegovine. Ajo eshte e vendosur ne Kantonin Perendimor Hercegovina, nje njesi e Federates se Bosnje dhe Hercegovines.

Posushje

Posušje eshte qyteze dhe komune ne Bosnje dhe Hercegovine. Ajo eshte e vendosur ne Kantonin Hercegovina Perendimore, nje njesi federale e Federates se Bosnje dhe Hercegovines.

Shiroki Breg

Shiroki Breg eshte nje qytet ne Bosnje dhe Hercegovine. Shtrihet ne Kantonin Perendimor Hercegovina, si nje njesi e Federates se Bosnje dhe Hercegovines. Ai eshte nje nga dymbedhjete qytetet zyrtare te Bosnjes dhe Hercegovines.

Çaplina

Çaplina eshte qyteze dhe komune ne Bosnje dhe Hercegovine. Ajo eshte e vendosur ne Kantonin Hercegovina-Neretva ne Federaten e Bosnje dhe Hercegovines. Čaplina eshte e vendosur ne kufi me Kroacine vetem 20 kilometra nga Deti Adriatik.

Çitlluku

Çitlluku degjoni Latin: Aequum eshte nje qyteze dhe komune e cila ndodhet ne Hercegovine, ne jug te Bosnje dhe Hercegovines, ne kuader te Kantonit Hercegovina-Neretva ne Federaten e Bosnjes dhe Hercegovines.

Jabllanica (Bosnje)

Jabllanices eshte nje qytet dhe komune ne qender te Bosnje dhe Hercegovines. Qyteti shtrihet prane lumit Neretva dhe Jliqenit te Jabllanices. Jabllanica eshte nje pjese e Kantonit Hercegovina-Neretva.

Konjiqi

Konjiqi eshte qytet dhe komune ne Bosnje dhe Hercegovine. Ai eshte i vendosur ne pjesen veriore te Hercegovines, rreth 50 kilometra, ne jugperendim te Sarajeves. Kjo eshte nje zone malore, shume e pyllezuar, me nje latesi mbidetare 268 m mbi nive ...

Neumi

Neumi eshte qyteti i vetem i cili ndodhet ne bregdetin prej 20 km te Bosnjes dhe Hercegovinens, duke e bere ate si piken e vetme vendit te qasjes se vendit ne Detin Adriatik. Ne vitin 2009 komuna kishte nje popullsi prej 4.605 ban. dhe ne vitin 1 ...

Ravno (Bosnje)

Ravno eshte nje fshat dhe seli e nje komune ne jug te Bosnje dhe Hercegovines qe ndodhet ne kuader te Kantonit Hercegovina-Neretva ne Federaten e Bosnje dhe Hercegovines. Ravno ishte qark i veçante deri ne vitin 1963, kur u be nje pjese e komunes ...

Stollaci

Stollaci eshte qyteze dhe komune ne Bosnje dhe Hercegovine. Administrativisht, ajo eshte pjese e Kantonit Hercegovina-Neretva ne Federates se Bosnjes dhe Hercegovines. Stollaci gjendet ne zonen e njohur si Humina Hercegovina, ne rrugen turistike ...

Haxhiqi

Haxhiqi eshte nje qyteze, dhe qender komune e cila gjendet ne jug perendim te Sarajeves ne Bosnje dhe Hercegovine. Sipas statistikave nga viti 2002, komuna e Haxhiqit kishte nje popullsi prej 20.055 banoresh.

Ilijashi

Ilijashi eshte qyteze dhe komune e cila shtrihet ne verilindje te qytetit te Sarajeves ne Bosnje dhe Hercegovine. Si komune eshte themeluar ne maj te vitit 1952.

Illixha (Sarajevë)

Illixha eshte komune qe gjendet ne Kantonin e Sarajeves. Sipas regjistrimit te popullsise te vitit 2013, komuna e Illixhes perbehet nga 12 fshatra. Bashkesite lokale te komunes se Illixhes jane: Illixha Qendra, Hrasnica, Kolonia Sokoloviç, Butmir ...

Metropoli i Sarajevës

Metropoli i Sarajeves eshte aglomerati me i madh ne Bosnje dhe Hercegovine i cili perfshine nje zone te gjere te kryeqytetit te Sarajeves me nje popullsi te llogaritur prej 688.354 banoresh.

Novi Grad, Sarajevë

Nuk duhet te ngaterrohet me Novi Gradin, nje tjeter komune ne Bosnje dhe Hercegovine. Novi Grad eshte njera nga kater komunat, te cilat e perbejne qytetin e Sarajeves, dhe Kantonin e Sarajeves ne Bosnje dhe Hercegovine.

Novo Sarajevo

Novo Sarajevo eshte nje komune pjese e Sarajeves, dhe Kantonit te Sarajeves, ne Bosnje dhe Hercegovine.

Qendra e Sarajevës

Qendra eshte nje komune qendrore e Sarajeves ne Bosnje. Ajo eshte e vendosur ne mes te pjeses se vjeter te qytetit Stari Grad dhe pjeses me te re te qytetit nen komunat Novi Grad dhe Novo Sarajevo. Komuna Qender e Sarajeves, sipas web faqes se qe ...

Skenderija

Skenderija eshte nje qender kulturore, sportive dhe biznesore e Sarajeves, e cila eshte ndertuar ne vitin 1969. Ajo shtrihet ne anen e majte te bregut te lumit Miljacka. Siperfaqja e pergjithshme e saj eshte mbi 70.000 m 2. Me kalimin e kohes, pe ...

Stari Grad, Sarajevë

Stari Grad eshte nje komune ne Sarajeve, Bosnje dhe Hercegovine. Kjo eshte pjesa me e vjeter dhe historikisht pjesa me e rendesishme e Sarajeves. Ne zemer te tij eshte Bashčarshia, sektori i tregut te vjeter te qytetit ku u themelua nga Perandori ...

Tërnovo, Sarajevë

Ternovo eshte nje nga nente komunat e Kantonit te Sarajeves qe shtrihet ne nje distance prej 30 kilometra ne juglindje te qytetit te Sarajeves. Selia e komunes eshte ne Ternovo. Keshilli i Bashkise perdor Hotelin "Marshall" ne Malin e Bjelashnica ...

Vogoshqa

Vogoshqa ndodhet nje periferi te komunes se Sarajeves, si dhe eshte pjese e Kantonit te Sarajeves, kryeqyteti i Bosnjes, qe ndodhet rreth 6 kilometra ne veri te qendres se kryeqytetit dhe mbulon nje siperfaqe prej 72 km2.

Banoviqi

Banoviqi eshte qyteze dhe komune ne verilindje te Bosnjes dhe Hercegovines si dhe eshte pjese e Kantonit te Tuzlles. Zhvillimi intensiv i Banoviqit fillon me ndertimin e hekurudhes Brčko-Banoviqi ne vitin 1946. Per shkak te cilesise se saj, theng ...

Çeliqi

Çeliqi eshte nje komune e vendosur ne pjesen veri lindore te Bosnjes dhe Hercegovines. Ajo eshte pjese e Kantonit te Tuzles te Federates se Bosnje dhe Hercegovines. Çeliqi ishte pjese e komunes Lopare para luftes ne Bosnje dhe Hercegovine. Pjesa ...

Doboj East

Doboj East eshte nje komune e vogel ne Kantonin e Tuzles te Federates se Bosnje dhe Hercegovines. Ajo u krijua pas marreveshjes se paqes se Dejtonit ne vitin 1998 prej ndarjes nga komuna Doboj.

Graçanica (Boshnjake)

Graçanica eshte nje qytet dhe qender komune ne verilindje te Bosnjes dhe Hercegovines, ndodhet ne lindje te Dobojit, dhe ne perendim te Tuzles. Graçanica shtrihet vendosur ne luginen e Lumit Spreča pergjate rruges kryesore, nga Tuzla per ne Doboj ...

Gradaçaci

Gradaçaci eshte qyteze dhe komune ne pjesen veri lindore te Bosnjes dhe Hercegovines, qe ndodhet rreth 40 km ne jug te Lumit Sava. Administrativisht eshte pjese e Kantonin e Tuzles te Federates se Bosnje dhe Hercegovines. Qytetet me te afert jane ...

Kalesija

Kalesija eshte qyteze dhe komune ne veri-lindje te Bosnjes dhe Hercegovines. Qyteti Kalesija ndodhet ne lindje te Tuzles. Administrativisht pjese e Kantonit Tuzlles dhe Federata e Bosnjes dhe Hercegovines. Ne zonen e komunes Kalesija ka gjashte s ...

Klladanji

Kladanj eshte qyteze dhe komune ne Kantonin e Tuzles, Bosnja dhe Hercegovina. Administrativisht eshte pjese e Federates se Bosnje dhe Hercegovines. Kladanj eshtrihet ne rrugen nga Tuzlla per ne Sarajeve, pergjate lumit Drinjača, ne rreze te malit ...

Llukavaci

Llukavac eshte qyteze dhe komune ne verilindje te Bosnjes dhe Hercegovines. Qyteza eshte qender e komunes brenda Kantonit te Tuzles te Federates se Bosnje dhe Hercegovines. Llukavaci mbulon nje siperfaqe prej 352.66 km2. Kufizohet me komunat: Tuz ...

Sapna

Sapna eshte qyteze dhe komune ne verilindje te Bosnjes dhe Hercegovines. Administrativisht, ajo eshte pjese e Federates se Bosnje dhe Hercegovines dhe ne Kantonin e Tuzles.