ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 392

Wikipedia:Faqja kryesore/Fotografia e ditës/2014/07/2

Liqeni i Shkodres i njohur ne lashtesi si Palus Labeatis. Pasqyra e tij ujore gjendet ne nje lartesi 6 metra mbi nivelin e detit, dhe ka nje siperfaqe prej 368 km², nga te cilat 149 km² me nje gjatesi brigjesh prej 57 km i perkasin Republikes se ...

Wikipedia:Çfarë është një artikull?

Skeleti struktura nje atikulli eshte mire qe te kete nje forme te tille qe mund te qendroj si i vetem dhe te le mundesin e zgjeimit ne artikuj tjere. Skelti i artikullit te plote propozohet qe te kete: Burimi i te dhenave te perdorurra ne 2 Hyrja ...

Wikipedia:Si redaktohet një faqe

Wikipedia bazohet ne programinWikiWiki, gje qe lejon çdokend te redaktoje nje faqe ketu dhe ti shohe ndryshimet menjehere. Kjo faqe eshte shembull per Wiki markup. Gjithashtu mund te mesoni si: Simbolet e stilit ne Wikipedia:Manuali i Stilit Pref ...

Wikipedia:Faqja kryesore/Artikulli i javës/2015/1

At Shtjefen Gjeçovi njihet si shkrimtar, etnolog e arkeolog qe u dallua sidomos ne lemin e zbulimit dhe te afirmimit te traditave etnokulturore te shqiptareve. Realizoi vepren madhore "Kanuni i Leke Dukagjinit", pjese te se ciles u botuan me gjal ...

Wikipedia:Unë Redaktoj Wikipedia-n 2021

- Albert Z. Zholi. Autor i 22 librave. Ka zhvilluar mbi 4 800 intervista me personalitete te artit, shkences, kultures, politikes. Ka bashkepunuar me 33 gazeta dhe revista brenda dhe jashte Shqiperise. Ka redaktuar 302 libra artisitk, publicistik ...

Wikipedia:Projekti Mirëmbajtje

Projekti Mirembajtje ka per qellim qe te organizoje mirmbajtjen e enciklopedise. Ne kete flete do te gjeni te gjitha mjetet teknike si stampa, adresa te fletave tjera si adresa e fletave pastruese, ndihme etj. qe sherbejne per mirmbajtjen e encik ...

Wikipedia:Për Anëtarë

Eshte e kuptueshme per kalimtaret qe te krijoje nje artikull me perbajtje per nje dukuri por nen nje titull tjeter. Keta edhe e bartin rrezikun qe artikulli i tyre te zhvendoset. E njejta rregull vlene edhe pasi qe ata te anetarsohen. Per kete do ...

Wikipedia:Për Fillestarë

MIRESEERDHET! KULTURA SHQIPTARE KA NEVOJE PER NDIHMEN TUAJ! FILLONI NGA PUNA TANI! PAS JUSH DO TE VIJE DIKUSH QE DO TA NDREQE EDHE SIKUR TA KENI BERE GABIM. Per te redaktuar nje artikull nuk duhen njohuri paraprake. Beni nje kerkim. Nese ai objek ...

Wikipedia:Seksioni

Seksioni ne Wikipedia Shqip eshte nje nentitull i Artikullit. Kjo pjese e artikullit mundeson teknikisht qe me lehte te behet redaktimi i artikullit. Zakonisht faqja e artikullit enciklopedike ka seksionet qe kane te bejne direkt me artikullin dh ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Jeta e Steve Jobs

Çmenduria e Jobs-it ishte mjaft e sterholluar. Kishte filluar eksperimentet me dietat qe do t’i vazhdonte gjate gjithe jetes, hante vetem fruta dhe perime, prandaj ishte i dobet dhe trupholle si nje langua. Mesoi t’i shihte njerezit ne sy pa puli ...

Wikipedia:Projekti Lista/Libra/Autori/Naim Frashëri

Krahasoh!!! E kendimit te çunavet kendonjetoreja, Historia e Skenderbeut, poeme epike 1898 Shqiperia 1880, botuar me 1897 Qerbelaja poeme fetare Deshira e vertete e shqiptareve O alithis pothos ton Alvanon Perendia, 1890 Fjlet e Qiririt publikuar ...

Wikipedia:Projekti Kosova

Pjse e Wikipedia:Projekti i shteteve Wikipedia:Projekti Kosova /Arkiva:1 Kategoria:Rraçe per Kosove Stampa:Festivali i Filmit Shqiptar Stampa:SistemishtetrorKSH Stampa:Kosove shiko: Stampa:SistemishtetrorKSH Stampa:SistemisportivKSH Stampa:Kosova ...

Wikipedia:Projekti i shteteve

Projekti i shteteve eshte pjese e Wikipedias qe ka per qellim koordinimin e artikujve qe i takojne kesaj teme, si dhe seleksionimin e shteteve sipas seleksionmit shkencor te tyre. Per te ardhur deri tek ky qellim ne kete flete do te gjeni udhezim ...

Wikipedia:Projekti Jeminjë

Projekti "Jeminje" eshte dege e projektit nen adresen: Wikipedia:Projekti Qytete. Ky projekt eshte paramenduar per portalet e qytete ne te cilat banojne shqiptaret. Per artikuj e gje sende te tjera lidhur me qytet shikoni kryeprojektin.

Wikipedia:Skedari

Perpara se te besh bartjen e ndonje skedari ne Wikipedia lexo me pare disa rregulla te rendesishme! Bartja ang.: upload e materialit elektronik te formateve si.jpg.png.mpeg etj., ne Wikipedia eshte shume e lehte, pasi me pare te jene marre disa v ...

Wikipedia:Faqja kryesore/Paneli

Miresevini ne panelin e Faqes kryesore. Prej ketu mund te behet fare lehte shtimi i permbajtjes qe shfaqet ne faqen kryesore, si p.sh. artikulli i javes, fotografia e dites, kuriozitet etj. Ne qofte se deshiron te shohesh ne faqen tende te perdor ...

Wikipedia:Projekti Matematikë

Projekti Matematike eshe pjese e Wikipedias qe ka per qellim koordinimin e artikujve qe i takojne kesaj teme, si dhe seleksionimin e degeve te Matematikes sipas kriterit shkencor. Ne kete flete do te gjeni udhezime, lidhje referuese, burime te dh ...

Wikipedia:Faqja kryesore/Artikulli i javës/2019/26

Parashqevi Qiriazi, Mesuese e Popullit, master i edukimit, pedagoge, intelektuale e shquar, veprimtare e arsimimit te femres shqiptare, pjesemarrese e Kongresit te Manastirit, autorja e abetares se pare shqipe me alfabetin e Manastirit dhe e himn ...

Wikipedia:Faqja kryesore/Artikulli i javës/2018/3

Parashqevi Qiriazi, Mesuese e Popullit, master i edukimit, pedagoge, intelektuale e shquar, veprimtare e arsimimit te femres shqiptare, pjesemarrese e Kongresit te Manastirit, autorja e abetares se pare shqipe me alfabetin e Manastirit dhe e himn ...

Wikipedia:Faqja kryesore/Artikulli i javës/2014/5

Quentin Jerome Tarantino lindi me 27 mars 1963 ne Knoxville, Tennessee. Eshte nje regjisor, aktor, producent dhe autor filmi amerikan. Filmat e tij jane aq ndikues, qe kritikuesit e filma e kane krijuar nje fjale per stilin e tij: tarantinoesque. ...

Wikipedia:Pastruesi

Pastrues jane redaktore aktiv, te cilet kane per qellim pastrimin e artikujve qe ne njeren apo tjetren forme bien ne kundershtim me rregullat e dala nga Kuvendi te cilat jane te permbledhura ne Wikipedia:Vini Re!. Pastruesit gjate punes se tyre k ...

Wikipedia:Luftë redaktimesh

Nje lufte redaktimesh ndodh kur perdorues te wikipedias nuk bien dakord me permbajtjen e nje artikulli te caktuar. Duhet theksuar se lufta e editimit ka te beje vetem me rastet kur pozicionet e debatuesve jane te vlefshme, apo te diskutueshme. Pr ...

Wikipedia:Vini Re!

Ketu do te gjeni disa rregulla te prezantuara shkurt dhe te cilat nese nuk respektohen do te veshtiresojne punen e redaktoreve dhe te programit elektronik operues te Projektit te Lire enciklopedik Wikipedia-se.

Wikipedia:Takime/WikiPotter Workshop

Organizuar nga Wikimedians of Albanian Language User Group dhe Harry Potter Fans Albania, me 1 dhjetor 2018, nga ora 09:00 ne oren 11:00, ne American Corner Tirana u zhvillua" WikiPotter Workshop”; Nje punetori qe synon promovimin e projektit" Wi ...

Wikipedia:Faqja kryesore/Artikulli i javës/2019/46

Tempulli hindu eshte nje strukture e projektuar per te bashkuar qeniet njerezore dhe zotat ne nje vend, duke perdorur simbolizmin per te shprehur idete dhe besimet e Hinduizmit. Simbolizmi dhe struktura e nje tempulli hindu jane te rrenjosura ne ...

Wikipedia:Të drejta autori

Teksti i Wikipedias eshte i mbrojtur nga te drejtat e autorit dhe keto te drejta i gezojne redaktoret dhe kontribuesit. Teksti eshte i leshuar formalisht per publikun nen nje ose disa licenca te lira. Pjesa me e madhe e tekstit ne Wikipedia si dh ...

Wikipedia:Ankesa ndaj administratorëve

Para se te shtroni ndonje ankese, do te ishte e udhes qe te keni parasysh mundesit si dhe nevojat teknike te administratorve per te permbushur rregullat e ketij projekti. Kush punon gabon, ai qe nuk punon bene vetem nje gabim - nuk punon.

Wikipedia:CheckUser

Vegla CheckUser lejon perdoruesit e autorizuar te kene akses ne te dhenat konfidenciale te ruajtura nga aktiviteti i nje perdoruesi, si adresa IP ose CIDR range. Wikipedia ne gjuhen shqipe nuk ka perdorues me keto privilegje.

Wikipedia:Projekti Maqedonia

Wikipedia:Projekti Maqedonia eshte nje permbledhje e disa fletave te cilat e paqyrojne gjendjen e arikujve qe kane te bejne me Maqeonin dhe redaktoret qe kane punuar ne ate drejtim. Wikipedia:Projekti Maqedonia/Lista Wikipedia:Projekti Maqedonia/ ...

Wikipedia:Vërtetueshmëria

Ne Wikipedia, vertetueshmeria do te thote se secili qe perdore enciklopedine mund te kontrolloje nese informacioni vjen nga burim i besueshem. Wikipedia nuk publikon hulumtime vetiake. Permbajtja e saj eshte e vendosur nga informatave te publikua ...

Wikipedia:Projekti Mirënjohje/Shtetërore Shqipëri

/Urdhri "Naim Frasheri" artikulli eshte dekorate shteterore e Shqiperise qe u jepet qytetareve shqiptare dhe te huaj, punonjesve te shkences, artit, kultures dhe arsimit per vepra dhe veprimtari te çmuara. Ky urdher eshte i arte dhe i argjendte. ...

Wikipedia:Projekti i shteteve/Artikulli

Madagaskar Lihtenshtajni Tunizi Portugalia Nepali Republika e Kongos Spanja Australia Rusia Xhibuti Liberia Egjipti Domenika Trinidad dhe Tobago Uganda Palau Ekuadori Guatemala Naurua Sllovenia Somalia Birmania Guineja Burundi Tonga Zelanda Re Ko ...

Wikipedia:Projekti StampaPaTab

Stampat:Shtete me flamure Shqiperia Kosova Gjermania SHBA Anglia Franca Italia Greqia Stampa:WorldCup2006 Stampa:Self-Reference Stampa:Delete-HisPage Stampa:Delete-Artikel Stampa:Delete-Text

Wikipedia:Një fshat, një artikull

Nje Fshat, Nje Artikull eshte fushate online e organizuar nga Grupi i Perdoruesve Wikimedianet e Gjuhes Shqipe, me synim te angazhojme Wikipediane te rinj dhe ata me pervoje te shkruajne per, si dhe te zgjerojne permbajtjen e artikujve te fshatra ...

Wikipedia:Emri i projektit

Nuk kemi vendosur akoma perfundimisht, keshtu qe sejcili nga perdoruesit e interesuar le te jape propozimet e tij per emrin e projektit. Jeni te lutur ti reshtoni propozimet max. 3 sipas shkalles se prioritetit, dmth. ne fillim ajo me kryesorja. ...

Wikipedia:Oda e fillestarëve/Pyetje/Arkivi 2016-2018

si mund te postoj dicka nga kompjuteri im? – Komenti i meparshem i pa firmosur ishte shtuar nga Lulja e Patates. Pershendetje Lulja e Patates! Per te permiresuar nje artikull ne Wikipedia perdorni opsionin e kerkimit lart djathtas. Pasi te kerkon ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Familja Fisnike Meksi

Familja fisnike Meksi Meksajt, qe vertetohet se fillojne perpara 11 shekujve, nga shtrirja e pafund gjeografike ku kane banuar ata, qe nis probabilisht nga fshati Mesi, qe ndodhej" diku midis Shkumbinit dhe Drinit”, dhe qe zgjerohet nga Venediku ...

Wikipedia:Wikimania 2016

Konferenca Wikimania eshte ngjarja vjetore me e madhe e komunitetit nderkombetar te Wikimedias, padyshim edhe me e rendesishmja. Wikimania 2016 u mbajt ne Esino Lario, Itali, nga 22 deri me 28 qershor. Me pak disa fjale secili nga ne, do te persh ...

Wikipedia:Vërejtje e Ankesa/Arkivi 1

Fyerje apo sharjet ne drejtim te nje perdoruesi duhen ndeshkuar duke filluar pikesepari analizen e nje dokumentimi te materialeve te redaktuara nga perdoruesit qe zihen me njeri-tjetrin. Dikush tjeter duhet te nderhyje menjehere kur dy persona me ...

Wikipedia:Vërejtje e Ankesa/Arkivi 3

Pershendetje. Shoh nje mani te shume personave qe shkruajne artikuj ne Wikipedia, per te vene emrin e tyre ne fund te artikullit. Duhet tua bejme te qarte qe Wikipedia nuk eshte forum, dhe as faqe reklamash. Kam nje rast qe une ia fshij emrin, ai ...

Wikipedia:Vërejtje e Ankesa

Kjo eshte hapesira virtuale dedikuar verejtjeve apo ankesave te ndryshme qe mund te keni te cilat nuk jane aq gjitheperfshirese sa per te qene te Kuvendi. Para se te depozitosh nje ankese, lexo fillimisht ankesat e kaluara qe te shohesh nese esht ...

Wikipedia:Vërejtje e Ankesa/Arkivi 4

Ne faqen e Jonila Godole jane sugjeruar ndryshime prej muajit tetor, por edhe tani muaj me pas nuk jane pare nga redaktoret. Mund te gjendet nje zgjidhje ju lutem? – Komenti i meparshem i pa firmosur ishte shtuar nga IDMC diskutimi redaktime 8 ja ...

Wikipedia:Vërejtje e Ankesa/Hyrja

Kjo eshte hapesira virtuale dedikuar verejtjeve apo ankesave te ndryshme qe mund te keni te cilat nuk jane aq gjitheperfshirese sa per te qene te Kuvendi. Para se te depozitosh nje ankese, lexo fillimisht ankesat e kaluara qe te shohesh nese esht ...

Wikipedia:Projekti Mirëmbajtje/Stampa

Stampa te reja- diskutime Kjo faqe eshte projektideja per krijimin e nje piketakimi te perbashket, ku mund te punohet rreth temes mbi mirembajtjen dhe administrimin e stampave. Ketu do te gjeni tabelat e listave te stampave ekzistuese te propozua ...

Stampa:MONTHNAME

This template returns the name of the month whose number is in parameter. Alternatively, the english month name or abbreviation can be given. Syntax: returns Dhjetor See also: stampa:monthname Template:MONTHNUMBER / Template:MONTHABBREV / shih Te ...

Stampa:Cito web/dok

Kjo eshte nje nenfaqe e documentacionit per Stampa:Cito web. Kjo faqe permban informacion per perdorim, kategorite dhe permbajtje tjeter qe nuk eshte pjese kryesore e stampes. Kjo stampe Citation Style 1 perdoret per te krijuar citime per web sou ...

Stampa:12 Qershor

1924 - Lind George Herbert Walker Bush - Ish-president i amerikes 1999 - NATO hyri ne Kosove. 1924 - Qeveria e sapoformuar pas revolucionit te Qershorit e kryesuar nga Fan Noli, shpalli programin e saj prej 20 pikash. Nepermjet tyre garantohej pe ...

Stampa:4 mars

2005 - OKB-ja paralajmeron se rreth 90 milione afrikane mund te infektohen me virusin HIV ne te ardhmen, ne rast se nuk ndermerren masa parandaluese per perhapjen e semundjes. 1894 - Nga zjarri i madh ne Shangai mbi 1.000 ndertesa u shkaterruan. ...

Stampa:27 Mars

1970 - Mariah Carey, kengetare e muzikes pop dhe r&b si dhe aktore amerikane. 1999 - Kriminelet serbe u futen ne ambientet e Kompleksit Memorial te Lidhjes Shqiptare te Prizrenit, dhe me kete rast e dogjen Shtepine muze te lidhjes me rreth 11 ...

Stampa:27 mars

1625 - James I, mbret i Anglise dhe Skocise. 1999 - Kriminelet serbe u futen ne ambientet e Kompleksit Memorial te Lidhjes Shqiptare te Prizrenit, dhe me kete rast e dogjen Shtepine muze te lidhjes me rreth 11 mije eksponate historike. 1970 - Mar ...