ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 393

Stampa:Copyvios/dok

Kjo eshte nje nenfaqe e documentacionit per Stampa:Copyvios. Kjo faqe permban informacion per perdorim, kategorite dhe permbajtje tjeter qe nuk eshte pjese kryesore e stampes.

Stampa:Panthera/livadhi/dok

Kjo stampe duhet te vendoset ne fund te referencave, shenimeve, leximit te metejshem apo lidhjeve te jashtme, por para kategorive. Stampa ndihmon ne percaktimin e specieve dhe nenspecieve te gjinise Panthera.

Stampa:Panthera/dok

Kjo eshte nje nenfaqe e documentacionit per Stampa:Panthera. Kjo faqe permban informacion per perdorim, kategorite dhe permbajtje tjeter qe nuk eshte pjese kryesore e stampes.

Stampa:Neofelis/dok

Kjo eshte nje nenfaqe e documentacionit per Stampa:Neofelis. Kjo faqe permban informacion per perdorim, kategorite dhe permbajtje tjeter qe nuk eshte pjese kryesore e stampes. Kjo stampe eshte e ngjashme me stampen

Stampa:Neofelis/livadhi/dok

Kjo eshte nje nenfaqe e documentacionit per Stampa:Neofelis/livadhi. Kjo faqe permban informacion per perdorim, kategorite dhe permbajtje tjeter qe nuk eshte pjese kryesore e stampes. Kjo stampe eshte e ngjashme me stampen

Stampa:Episode table/dok

Kjo eshte nje nenfaqe e documentacionit per Stampa:Episode table. Kjo faqe permban informacion per perdorim, kategorite dhe permbajtje tjeter qe nuk eshte pjese kryesore e stampes.

Stampa:Tabelë episodesh/dok

Kjo eshte nje nenfaqe e documentacionit per Stampa:Tabele episodesh. Kjo faqe permban informacion per perdorim, kategorite dhe permbajtje tjeter qe nuk eshte pjese kryesore e stampes.

Stampa:Cite book/dok

Kjo eshte nje nenfaqe e documentacionit per Stampa:Cite book. Kjo faqe permban informacion per perdorim, kategorite dhe permbajtje tjeter qe nuk eshte pjese kryesore e stampes. Kjo stampe Citation Style 1 perdoret per te krijuar citime per books. ...

Stampa:Kartela V3/Tabela Rresht i përzier/dok

Kjo eshte nje nenfaqe e documentacionit per Stampa:Kartela V3/Tabela Rresht i perzier. Kjo faqe permban informacion per perdorim, kategorite dhe permbajtje tjeter qe nuk eshte pjese kryesore e stampes.

Stampa:Kartela V3/Tabela Rresht i të dhënave/dok

Kjo eshte nje nenfaqe e documentacionit per Stampa:Kartela V3/Tabela Rresht i te dhenave. Kjo faqe permban informacion per perdorim, kategorite dhe permbajtje tjeter qe nuk eshte pjese kryesore e stampes.

Stampa:Cito web/doc

Kjo eshte nje nenfaqe e documentacionit per Stampa:Cito web. Kjo faqe permban informacion per perdorim, kategorite dhe permbajtje tjeter qe nuk eshte pjese kryesore e stampes. Kjo stampe Citation Style 1 perdoret per te krijuar citime per web sou ...

Stampa:Cite news/doc

Kjo eshte nje nenfaqe e documentacionit per Stampa:Cite news. Kjo faqe permban informacion per perdorim, kategorite dhe permbajtje tjeter qe nuk eshte pjese kryesore e stampes. Kjo stampe Citation Style 1 perdoret per te krijuar citime per news a ...

Gjon Ndrejaj

Ka lindur ne Perlat Eper te rrethit Mirdites, me 9 Qershor 1950, ne nje familje me tradita patriotike. Babai ishte pjesemarres ne luften nacional çlirimtare dhe pas çlirimit punoi si oficer dhe nepunes i administrates shteterore. Mesimet e para, ...

Gazeta, "Times of Malta"

Times of Malta eshte gazete e perditshme ne gjuhen angleze ne Malte. E themeluar ne vitin 1935, nga Lordi dhe Zonja Strickland dhe vajza e Lord Strickland Mabel, eshte gazeta me e vjeter ditore ende ne qarkullim ne Malte. Ka tirazhin me te gjere ...

Sophie Germain

Marie-Sophie Germain ishte nje matematiciene, fizikante dhe filozofe franceze. Pavaresisht kundershtimit fillestar nga prinderit e saj dhe veshtiresive te paraqitura nga shoqeria, ajo mori njohuri nga librat ne biblioteken e babait te saj, duke p ...

Emilija Rexhepi

Emilija Rexhepi eshte nje politikane boshnjake kosovare dhe eshte anetare e Partise se Re Demokratike e cila eshte anetare e Kuvendit te Republikes se Kosoves.

Judo

Xhudo, qe do te thote "menyre e bute" ne japonisht, eshte nje art luftarak i krijuar ne Japoni nga Jigoro Kano ne 1882. Ajo rrjedh nga teknikat antike te jiu-jitsu. Xhudo eshte arti ushtarak me i praktikuar gjeresisht ne bote, dhe sporti i dyte m ...

Bernard Zotaj

Bernard Zotaj ushtarak shqiptar, ka lindur me 8 qershor 1955 ne Ramice te rrethit Vlore. Ne shtator 1970 -qershor 1974, Bernardi ka kryer shkollen e mesme te pergjithshme" Hasan Pulo” ne Orikum te Vlores. Ne shtator 1975 -maj 1979 ka perfunduar S ...

Larisa Popugayeva

Larisa Anatolyevna Popugayeva ishte gjeologe sovjetike, kandidate e shkencave gjeologjike dhe mineralogjike, nje nga zbulueset e depozitave te diamantit ne BRSS.

Tavernat e Italisë

Auberge dItalie shte nje mejhane ne Valeta, Malte. Ajo u ndertua ne faza te ndryshme ne fund te shekullit te 16-te per te strehuar kalores te Urdhrit te Shen Gjonit nga gjuhet e Italise. Ndertesa vazhdoi te modifikohej gjate gjithe shekullit te 1 ...

Kisha e Shën Katerinës së Italisë, Valeta

Kisha e Shen Katerines se Aleksandrise, e njohur zakonisht si Kisha e Shen Katerines se Italise eshte nje kishe katolike romake ne Valeta, Malte. U ndertua nga Hospitaller Langue i Italise dhe sherben si kishe famullitare e komunitetit Italian te ...

Kisha e Zojës së Fitores (Valeta)

Kisha Zoja e Fitores, e njohur me pare si Kisha e Shen Antonit Abati, ishte kisha dhe ndertesa e pare e perfunduar ne Valeta, Malte. Ne vitin 1566, pas Rrethimit te Madh te Maltes, Mjeshtri i Madh Jean Parisot de Valette dhe Urdhri i tij treguan ...

Xhenifer Doudna

Xhenifer Anne Doudna ForMemRS eshte nje biokimiste amerikane e njohur per punen e saj pioniere ne redaktimin e gjenit CRISPR, per te cilen iu dha Çmimi Nobel 2020 ne Kimi. se bashku me Emmanuelle Charpentier. Ajo eshte profesoresha e Kancelares L ...

Uma Chowdhry

Uma Chowdhry eshte nje kimiste Amerikane karriera te ciles ka kaluar ne kerkime dhe pozicione drejtuese me EI du Pont de Nemours dhe Company. Ajo eshte specializuar ne shkencen e materialeve qeramike, perfshire katalizatoret, percjellesit e proto ...

Google Play Music

"Google Music" ridrejton ketu. Per ish-produktin kinez, shihni Lista e produkteve te Google § Yinyue. Google Play Music ishte nje sherbim i transmetimit te muzikes dhe podkastit dhe dollapi i muzikes ne internet qe operohej nga Google, pjese e li ...

Svetlana Gannushkina

Svetlana Alekseevna Gannushkina eshte nje matematiciene dhe aktiviste te drejtave te njeriut ne Rusi, e cila u raportua te kete qene edhe nje pretendente serioze per Çmimin Nobel te Paqes 2010

Parlamenti i Maltës

Parlamenti i Maltes eshte organi kushtetues legjislativ ne Malte, i vendosur ne Valeta. Parlamenti eshte me nje dhome, pra Dhomen e Perfaqesuesve te zgjedhur ne menyre demokratike dhe Presidentin e Maltes. Sipas ligjit kushtetues, te gjithe minis ...

Shtëpia e Parlamentit (Maltë)

Shtepia e Parlamentit eshte vendi i takimit te Parlamentit te Maltes qe ndodhet ne Valeta, Malte. Ajo u ndertua midis 2011 dhe 2015 per te hartuar nga Renzo Piano si pjese e City Gate Project, i cili gjithashtu perfshiu ndertimin e nje City Gate ...

Tesi Kamileri

Kamileri lindi ne nje familje nga Sliema qe ishin te arsimuar mire. Nje nga hallat e saj ishte inspektore e shkollave, ndersa tre te tjere drejtonin nje shkolle private ne Valete. Kamileri hyri ne Universitetin e Maltes ne tetor 1919, pas kurseve ...

Festivali Evropian i Këngës 1990

Festivali Evropian i Kenges 1990 ishte edicioni i 35-te i Festivalit vjetor Evropian te Kenges. Ajo u mbajt ne Zagreb, Kroaci, Jugosllavi me 5 maj 1990. Prezantues ishin Helga Vlahović Brnobić dhe Oliver Mlakar. Ishte gara e pare e Eurovizionit e ...

Ana Caraiani

Ana Caraiani eshte nje matematikane rumuno-amerikane, e cili eshte nje bashkepunetore dhe lexuese eUniversitetit te Shoqerise Mbreterore ne Imperial College London. Interesat e saj kerkimore perfshijne teorine algjebrike te numrave dhe programin ...

Alice Ball

Alice Augusta Ball ishte nje kimiste amerikane qe zhvilloi "Metoden e Topit", trajtimin me efektiv per lebren gjate fillimit te shekullit te 20-te. Ajo ishte gruaja e pare dhe afrikano-amerikania e pare qe mori nje diplome master nga Universiteti ...

Fabiola Gianotti

Fabiola Gianotti eshte nje fizikane italiane e grimcave eksperimentale dhe gruaja e pare qe ka qene drejtoreshe e pergjithshme ne CERN ne Zvicer. Mandati i saj filloi ne 1 janar 2016 dhe zgjati per nje periudhe pese vjeçare. Ne Sesionin e tij te ...

Jean Zaleski

Jean Zaleski ishte nje artiste malteze qe kaloi pjesen me te madhe te jetes se saj ne Shtetet e Bashkuara. Puna e saj eshte shfaqur ne disa ekspozita ne Shtetet e Bashkuara dhe Malte.

Porta e Topave

Porta e Topave eshte nje porte me hark zbukurues ne Floriana, Malte. Ajo u ndertua fillimisht ne 1721 si nje porte e perparuar brenda harkoreve zbukuruese te Floriana Lines, dhe u zgjerua me ndertimin e nje harku te dyte ne 1868. Permasat ne te d ...

Kulla Dwejra

Kulla Dwejra eshte nje kulle vrojtimi e vogel ne Gjirin Dwejra, kufijte e San Lawrenz ne ishullin Gozo ne Malte. Ajo u perfundua ne 1652, dhe eshte nje nga kullat e Lascaris. Sot, eshte ne gjendje te mire dhe eshte e hapur per publikun. Eshte nje ...

Vera Yevstafievna Popova

Vera Yevstafievna Popova, Nee Vera Bogdanovskaya ishte kimiste ruse. Ajo ishte nje nga kimistet e para femra ne Rusi, dhe autorja e pare ruse femer e nje libri shkollor per kimi. Ajo "ndoshta u be gruaja e pare qe vdiq per shkak te kimise" si rez ...

Athene Donald

Dame Athene Margaret Donald DBE FRS eshte nje fizikante britanike. Ajo eshte profesoreshe e fizikes eksperimentale ne Universitetin e Kembrixhit, dhe Master i Kolegjit Churchill, Kembrixh.

Deborah Doniach

Deborah Doniach MD FRCP ishte nje imunologe dhe pioniere e dalluar ne fushen e semundjeve autoimune.

Ilaria Capua

Ilaria Capua eshte nje virologe dhe ish-politikane italiane, e njohur me se shumti per kerkimet e saj mbi viruset e gripit, veçanerisht gripin e shpendeve dhe perpjekjet e saj per promovimin e qasjes se hapur ne informacionin gjenetik mbi viruset ...

The Boys

The Boys eshte nje serial televiziv satirik amerikan me superheronj, i zhvilluar nga Eric Kripke per Prime Video. Bazuar ne librin komik me te njejtin emer nga Garth Ennis dhe Darick Robertson, i cili u botua fillimisht nga DC Comics nen shtypjen ...

Shën James Kavalier

Shen James Kavalier eshte nje kalores i shekullit te 16-te ne Valeta, Malte, i cili u ndertua nga Urdhri i Shen Gjonit. Ajo mbikeqyr Bastionin e Shen Jamesit, nje bastion i madh me kend te mbyllur qe formon pjese te Frontit te Tokes Valeta. Shen ...

Partia e Punës (Maltë)

Partia e Punes, e njohur me pare si Partia e Punes e Maltes, eshte nje parti politike socialdemokrate ne Malte. Se bashku me Partine Nacionaliste, Partia e Punes eshte nje nga dy partite kryesore politike bashkekohore ne Malte. Qe nga zgjedhjet e ...

Partia Nacionaliste (Maltë)

Partia Nacionaliste eshte nje parti politike kristiane-demokratike, konservatore ne Malte. Eshte nje nga dy partite kryesore politike bashkekohore ne Malte, se bashku me Partine qeverisese te Punes. Partia Nacionaliste aktualisht eshte ne opozite ...

Hertha Ayrton

Phoebe Sarah Hertha Ayrton ishte nje inxhiniere, matematiciene, fizikante dhe shkencetare Britanike, dhe aktiviste.E njohur ne moshe madhore si Hertha Ayrton, e lindur Phoebe Sarah Marks, asaj iu dha Medaljen Hughes nga Royal Society per punen e ...

Të drejtat e njeriut në Maltë

Malta eshte nje republike demokratike ku te drejtat e njeriut jane percaktuar me kushtetute. Te drejtat e njeriut kane te bejne me shprehjen dhe trajtimin e barabarte te qytetareve. Kushtetuta vepron si nje percaktuese e paanshme ne çeshtjet civi ...

Tatjana Afanasjeva

Tatiana Alexeyevna Afanasyeva ishte matematiciente dhe fizikante ruse / holandeze qe dha kontribute ne fushat e mekanikes dhe termodinamikes statistikore. Me 21 dhjetor 1904, ajo u martua me fizikantin austriak Paul Ehrenfest. Ata kishin dy vajza ...

Tatyana Afanasyeva

Tatyana Alexeyevna Afanasyeva ishte matematiciene dhe fizikante ruse / holandeze qe dha kontribute ne fushat e mekanikes statistikore dhe termodinamikes statistikore. Me 21 dhjetor 1904, ajo u martua me fizikantin austriak Paul Ehrenfest. Ata kis ...

Fjalor i gjuhës shqipe (2020)

Fjalor i gjuhes shqipe Pergatitur per botim nga Dhimiter Samara, Pavli Haxhillazi, Hajri Shehu, Thanas Feka dhe Valter Memisha. Fjalori permban rreth 35.000 fjale, 3.000 njesi frazeologjike dhe rreth 100.000 kuptime. Ai u drejtohet pergjithesisht ...

Emily Rosa

Emily Rosa eshte personi me re qe ka nje punim kerkimor te botuar ne nje reviste mjekesore te vleresuar nga koleget. Ne moshen nente vjeç Rosa konceptoi dhe ekzekutoi nje studim shkencor te prekjes terapeutike i cili u botua ne Journal of the Ame ...