ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 398

Wikipedia:Wikimedia CEE Spring 2016 Kosova

Wikimedia CEE Spring 2016 eshte nje ngjarje e organizuar nga Wikipedianet nga rajoni i Evropes Qendrore dhe Lindore me qellim per te mbeshtetur krijimin e artikujve ne lidhje me çdo vend ne rajon dhe ne çdo Wikipedia ne rajon. Ne kohet bashkekoho ...

Wikipedia:Projekti Kalendarë

Projekti Kalendare eshte parapare per permbledhjen e gjitha stampave te muajve dhe viteve qe gjenden ne Wikipedia. Shiko dhe pjeset e ketij projekti Kalendare jashte perdorimit me sintaksen Variabel Dita Muaji Viti

Wikipedia:Udhëzime mbi babarizmat në gjuhën shqipe

Kjo flete sherben per orientimin e anetareve se si te veprojne me barbarizmat ne Enciklopedine Wikipedia. Perderisa projektit nuk i eshte bashkangjitur nje studiues i gjuhes shqipe, Enciklopedia do te kete nje numer te madh barbarizmash. Menjanim ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Modus Vivendi

Vendos permbajtjen e materialt ne vazhdim. Modus vivendi” eshte nje fraze latine qe nenkupton nje marreveshje ne mes te atyre qe mendojne ndryshe, ose qe pajtohen te mos pajtohen. Fjala Modus do te thote," menyre” metode, ndersa Vivendi ka kuptim ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Fenerbahçe

Koha: Emri: Historia: 1907–1908 Necip Okaner Kapiteni i par i Fenerbahçes 1908–1924 Galip Kulaksızoğlu 1924–1933 Zeki Rıza Sporel 1933–1942 Fikret Arıcan 1942–1951 Cihat Arman 1951–1956 Fikret Kırcan 1956–1963 Naci Erdem 1963–1968 Seref Has 1968– ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/SculpFest

Sculp Fest eshte festival nderkombetar i skulptures qe mbahet ne Prizren, dhe ka tri departamente: Sculp’ice, Sculp’edu dhe Sculp’biennale. Perderisa dy te parat "Sculp’Ice" dhe "Sculp’Edu" zhvillohen çdo vit, "Sculp’Biennale" mbahet cdo dy vjet. ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Plazhi i Tales

Plazhi i Tales ne Lezhe eshte nje zone e virgjer gati-gati e panjohur per shume kend, por qe kohet e fundit ka filluar te frekuentohet dendur nga pushues edhe pertej Shqiperise. Ndertimet jane fare te rralla,po edhe ndonje qe ngre krye ne kete zo ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Dizanji i nje kerkimi

Vendos permbajtjen e materialt ne vazhdim. Dizanji I nje kerkimi mund te mendohet si struktura e kerkimit eshte ngjitesi’ qe mban te gjitha elementet e kerkimit se bashku. Nese ju kini vendosur se eksperimenti eshte menyra me e mire per te testua ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/NAT

--KamberOshlani 10 qershor 2014 15:22 Permbajtja: Hyrje Principi i punes Konfigurimi IP Adresat private Shembull i konfigurimit Hyrje Interneti eshte zgjeruar koheve te fundit dhe vazhdon te zgjerohet me shpejtesi marramendese. Edhe pse madhesia ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Numri Kompleks

--EgzonArifi 14 qershor 2013 15:11 Permbajtja: Hyrje Principi i punes Konfigurimi IP Adresat private Shembull i konfigurimit Hyrje Interneti eshte zgjeruar koheve te fundit dhe vazhdon te zgjerohet me shpejtesi marramendese. Edhe pse madhesia e s ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/FTP

--EgzonArifi diskutimet 14 qershor 2013 15:50 CESTHyrje FTP eshte sherbim i Internetit qe perdoret per terheqjen Download dhe bartjen Upload te dhenave. Shfrytezuesi me futjen login e kompjuterit te tij personal ne kompjuterin server ka qasje ne ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Younaguni

!Festim Caka -group EXPspace ~Younaguni~ Yonaguni!, ky ishull i vogel gjendet ne skajin perendimor te arkipelagut te japonis. Ne Vitin 1987 Zhytesi K.Arataki Beri nje zbulim trondites Nje kompleks masiv guresh i fshehur vetem 60 Mera nen siperfaq ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/"Historia e Skënderbeut"-Naim Frashëri

Vendos permbajtjen e materialt ne vazhdim. Naim Frasheri 1846-1900 lindi ne Frasher, ku mori mesimet e para te nje hoxhe. Pasi i vdiqen prinderit, i vellai Avdyli i mori vellezerit me vete dhe me 1865 u shperngul ne Janine ku Naimi i filloi mesim ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Integralet jo të vetë

Ne perkufizimin e integralit te caktuar: ∫ a b f d x {\displaystyle \int _{a}^{b}\!f\,dx} supozohej se intervali.Integralet e tille I quajme integrale jo te vete.

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Biodiversiteti

Vendos permbajtjen e materialt ne vazhdim. Çfare eshte Biodiversiteti? Biodiversiteti eshte nje nocion shume kompleks qe nenkupton teresine e llojeve dhe ekosistemeve ne nje rajon apo ne gjithe globin, ose shprehur ndryshe biodiverziteti paraqet ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/10 vendet me te vizituara ne bote

Parisi i ashtuquajtur "qyteti i dashurise" konsiderohet si qyteti me i vizituar ne mbare boten me 14.8 milion vizitore ne vit.Ka siperfaqe prej 105.4 km2.Tre nga monumentet me te famshme pariziane jane katedralja Notre Dame e Parisit e shekullit ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Nenshkrimi Digjital

Lenda: Siguria te dhenave Tema: Nenshkrimet Digjitale - Kerkesat requirements, standarndet dhe algoritmi per nenshkrime digjitale NENSHKRIMI DIGJITAL Nenshkrimi digjital eshte mekanizem autentifikues i cili mundeson qe krijuesi i nje mesazhi ti b ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Rrezet kozmike dhe grimcat elementare

Qe ne vitin 1910 e tutje, duke hulumtuar shkallen e jonizimit te atmosferesatmosfera, eshte gjetur se ajo, perkunder parashikimeve, zmadhohet ne lartesine mbidetare. Keshtu, pas hulumtimeve shumevjeçare, eshte konstatuar se jonizimi i atmosferes ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Parimet e termodinamikës

Vendos permbajtjen e materialt ne vazhdim. Historia e Termodinamikes Histori e termodinamikes fillon me shkencetarin gjerman Otto von Guericke, i cili ne vitin 1650 dizajnoi dhe ndertoi pompen e pare te vakumit ne bote dhe krijoi vakumin e pare n ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/NAIM FRASHERI

Vendos permbajtjen e materialt ne vazhdim. Zona Operative e Drenices Zona Drenices, eshte Zona e Pare Operative e UÇK-se, ne fakt ishte zona ku lindi Ushtria Çlirimtare e Kosoves. Ketu po i viheshin themelet e forta UÇK-se, prej nga pastaj po sht ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Orangutanët

Vendos permbajtjen e materialt ne vazhdim. Orangutanet jane te vetmit specie te majmuneve ne Azi. Jetojne ne Indonesi dhe Malezi, orangutanet tani me tani jetojne vetem ne pyjet e pashkelura te Borneos dhe Sumatres. I klasifikuar ne gjinine Pongo ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Multivibratori

Multivibratori klasik daton rreth viteve 20’ ne disa mbledhje shkencore/France ku u prezantua per here te pare nga Henri Abraham’ dhe Eugene Bloch’.Multivibratori gjate viteve ka evoluar dhe skemat elektronike jane implikuar. Multivibratori ka nj ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/PIRAMIDA ILIRE E BOSNJES

Piramida e Bosnjes u zbulua nga Semir Osmanagic ne Visoko te Bosnjes ne vitin 2005.Piramida e Gizes, konsiderohej si struktura me madheshtore ne Toke dhe nje mister i madh. Por, ka nje piramide tjeter qe mund te ndryshoje historine e botes e kjo ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Pamje përgjithshme e SSL

  Tabela e Permbajtjes 1 Abstrake 1.1 Historia e SSL………………………………………………………………………………………………………………………….1 2 Hyrje 2.1 Pamje pergjithshme rreth SSL….…………………………………………………………………………………………….2 2.2 Webi dhe SSL………………………………………………………………………………………………………………………….3 ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Agni Dika

Ka lindur ne Struge, me dt. 21.2.1950. Shkollen fillore dhe gjimnazin i ka perfunduar ne Struge. Ne vitin 1973 eshte diplomuar ne Fakultetin Elektroteknik te Universitetit te Prishtine. Menjehere pas perfundimit te studimeve zgjidhet si asistent ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Teknologjia GIS në bujqësi

GIS eshte sistem integrimi i harduerit dhe softuerit per mbledhjen, perpunimin, menaxhimin dhe ruajtjen te gjitha llojeve te dhenave gjeohapesinore. GIS mundeson shikimin, kuptimin si dhe interpretimin e ketyre te dhenave me ane te hartave, globe ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/E VETMJA GJË QË MË KA MBETUR JANË FËMIJËT

Vendos permbajtjen e materialt ne vazhdim. Disa dite, pasi filluan bombardimet, burri im me tha: "Grua, njerezit po vijne nga te gjitha pjeset e Kosoves dhe po shkojne ne Maqedoni ne po rrime ketu. Po, sikur te na zene te gjalle policet?". E shik ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/SHKODRA DHE VATIKANI

Vendos permbajtjen e materialt ne vazhdim. Ndryshe nga qytetet e tjera shqiptare, Shkodra kishte kushte shume te favorshme per t’u bere qendra me e rendesishme ekonomike e vendit. E vendosur anash nje liqeni te madh, te pasur me peshk dhe te lidh ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/HTTP

--ValonMustafa diskutimet 10 qershor 2014 15:38 CEST1. NJE PERMBLEDHJE E SHKURTE HTTP eshte nje akronim per HYPERTEXT TRANSFER PROTOKOL protokoli per barjtje te hipertekstit-kodit te shkruar ne html-hypertext markup language per paraqitje te perm ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Dan Brown

Vendos permbajtjen e materialt ne vazhdim. Daniel "Dan" Brown lindur me 22 qershor 1964 eshte nje autor Amerikan i thrillerit fantastik, i cili me se shumti njihet per romanin e tij bestseller te vitit 2003," Kodi i Da Vincit”. Romanet e Brown i ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Detektorët optik

--Atdhegashi 14 qershor 2013 20:35 Detektori eshte komponent i rendesishem per nje sistem komunikimi me fibra optik.Ai eshte nje nga elementet kyq qe percakton cilesine e gjithe sistemit.Funksioni i tij eshte qe te konvertoje sinjalin optik, te m ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Arkeologjia Industriale

Arkeologjia Industriale eshte nje botim me autore Ilir Parangoni. Libri ka 170 faqe dhe eshte njerre ne treg ne dhjetor 2012. Parathenia e librit eshte bere nga Brian Ayers. Zhvillimi industrial mberriti vone ne Shqiperi. Ne prag te Pavaresise, n ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Mjegullajat

Vendos permbajtjen e materialt ne vazhdim. Mjegullnaja eshte nje re nderyjore e pluhurit, gazit hidrogjen, gaz heliumi dhe gazeve te tjera jonizues. Fillimisht, mjegullnaje ishte nje emer i pergjithshem per cdo objekt astronomik duke perfshire ed ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Shinji Kagawa

Shinji Kagawa eshte i lindur me 17 mars 1989. Eshte nje futbollist japonez qe luan per klubin e Manchester United dhe kombetaren japoneze. Kagawa filloi karrieren e tij profesionale ne atdheun e tij me Cerezo Osaka perpara se te bashkohet me klub ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Vrimat e Zeza

Vendos permbajtjen e materialt ne vazhdim. Vrimat e zeza kane krijuar nje corjentim tek shkencetaret perpara se keto te fundit ti teorizonin ato. Ata kane qene objekt, ose nje pjese e librave te shumte fatashkencor, si dhe nje pune e ligjshme shk ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Kush ishte Gani H. Helshani

Vendos permbajtjen e materialt ne vazhdim. GANI HELSHANI VEPRIMTAR,ARTIST,LUFTETAR LIRIA ISHTE ME E SHTRENJTE SE JETA Njerezit gjate jetes se tyre,me shembullin e vet,ndihmojne me shtyrjen e proceseve perpara,udheheqin revulicione,luftoin per pad ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Justina Borici

Vendos permbajtjen e materialt ne vazhdim.BORIÇI JUSTINA Agronome, Prof.as.Dr. Lindi ne Tirane ne nje familje shkodrane, ku vazhdoi arsimin baze. Me 1969 mbaroi gjimnazin" Qemal Stafa” ne Tirane dhe me 1974 mbaron ILB ne Tirane duke u diplomuar" ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Energjia Gjeotermike

Vendos permbajtjen e materialt ne vazhdim. Energjia gjeotermike eshte energjia termike e gjeneruar dhe e ruajtur ne Toke. Energjia gjeotermike e kores se Tokes e ka origjinen prej formimit te planetit 20% and kalbjeve radioaktive te mineraleve 80 ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/klorofili

shkolla e mesme e shkupit e mjeksiske DR.PANQE KARAGJOZOV Vendos permbajtjen e materialt ne vazhdim.Klorofili ose klorofil eshte nje pigment jeshil e gjetur tek algat dhe bimet. Kjo fjale e ka prejadhjen nga fjalori grek,koloro "jeshile" dhe,phyl ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Cilësia e plazheve në Shqipëri

--Atdhegashi 14 qershor 2013 22:00 Shqiperia eshte nje vend i bekuar, me nje vije bregdetare prej 316 kilometrash. Pergjate tij ravijezohen plot plazhe ranore me gure, duke e kthyer ne nje nga zgjedhjet e preferuara per kalimin e pushimeve te ver ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Bujqësia,gjendja dhe problemet ne kosovë

Vendos permbajtjen e materialt ne vazhdim. Ekonomia bujqesore eshte nje segment i rendesishem i aktivitet ekonomik ne Kosove.Ky sektor arrin te absorboje nje numer te konsiderushemte te fuqies ponetore ne teresi, e posaçerisht te fuqies punetore ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Android

Android, eshte sistem operativ me kernel te Linux’it programuar nga Google dhe Open Handset Allience per telefonat mobil dhe tabletPC. Android, ka nje staf te gjere te programerave gje qe e rrite fuksionalitetin e aplikaconeve qe perdoren ne kete ...

Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Miniera e Goleshit

Vendos permbajtjen e materialt ne vazhdim. Miniera e magnezitit" Goleshi” gjendet rreze malit Golesh ne afersi te Aeroportit nderkombetare" Adem Jashari”, ne komunen e Lipjanit. Ne jug-perendim te Fushe Kosoves dhe eshte konsideruar si nje nder v ...

Stampa:26 Mars

1827 - Vdiq ne Vjene nje nga kompozitoret me te medhenj te muzikes perendimore, Ludwig Van Bethoven. Ai i ka kompozuar shume nga veprat e tij me te mira pas shurdhimit te plote. 2002 - Me shume se 1.800 te vdekur, 4 mije te plagosur e 20 mije te ...

Stampa:26 mars

2001 - U njoftua nga zyrtaret e Qeverise indiane se popullsia e Indise ne kete muaj arriti ne 1 miliard e 27 milion banore, duke zene vendin e dyte ne bote qe kalon shifren 1 miliard pas Kines. 2005 - Vdiq ne Prishtine aktorja numer nje e Teatrit ...

Stampa:Zgjedhjet

Shih shembullin tek tabela lart ose shenimin e meposhtem. Per sintaksen dhe perdorimin e stampes shih: 1) faqen e diskutimeve, ose. 2) forma te tjera te ngjashme te perdorimit.

Stampa:14 Korrik

1789 – Gjate revolucionit francez, qytetaret e Parisit depertuan ne burgun e Bastilles dhe i liruan shtate te burgosurit qe ndodheshin brenda. 1913 – Lindi Gerald R. Ford Jr., presidenti i 38-te i Shteteve te Bashkuara te Amerikes. Emri i tij ne ...

Stampa:14 korrik

1789 – Gjate revolucionit francez, qytetaret e Parisit depertuan ne burgun e Bastilles dhe i liruan shtate te burgosurit qe ndodheshin brenda. 1913 – Lindi Gerald R. Ford Jr., presidenti i 38-te i Shteteve te Bashkuara te Amerikes. Emri i tij ne ...

Stampa:Kuvendi

Ky eshte Kuvendi i Wikipedias shqipe. Ketu diskutohen dhe merren vendimet me te rendesishme qe kane te bejne me Wikipedian shqipe. Temat te cilat nuk kane te bejne me Wikipedian largohen menjehere. Fillo nje diskutim tani n.q.s. nuk do te presesh ...

Stampa:8 Janar

1982 - AT&T u pajtua qe te ndahet ne njezet e dy divizione. 1926 - Abdul-Aziz ibn Saud u be mbret ne Hexhaz dhe e riemeroi vendin Arabia Saudite. Ne figure 1835 - Borxhi kombetare i ShBA-ve per here te pare dhe te vetme eshte 0 zero. 1959 - F ...