ⓘ Beteja e parë e Oranikut, 1448. Beteja e Pare e Oranikut u be gjate Luftes shqiptaro-veneciane, kur Republika e Venedikut lidhi aleance me Perandorine Osmane ku ..

                                     

ⓘ Beteja e parë e Oranikut (1448)

Beteja e Pare e Oranikut u be gjate Luftes shqiptaro-veneciane, kur Republika e Venedikut lidhi aleance me Perandorine Osmane kunder Lidhjes se Lezhes. Forcat shqiptare mposhten ushtrine osmane te drejtuar nga Mustafa Pasha gjat betejes dhe dy muaj me vone paqja u krijua mes Shqiperise dhe Venedikut.

                                     

1. Me pas

Mustafa Pasha humbi 3.000 burra si edhe u kap se bashku me 12 oficere te tij te larte. Skenderbeu mesoi nga keta oficere se ishin venedikasit qe i shtyne turqit te pushtonin Shqiperine. Venedikasit, sapo degjuan per humbjen, nxituan te realizonin nje paqe. Mustafa Pasha was soon ransomed for 25.000 ducats to the Ottomans.