ⓘ Beteja e Pollogut ishte rezultat i nje inkursioni shqiptar ne teritorin Osman. I ndihmuar nga Alfonso V of Aragon, udheheqesi shqiptar Skenderbeu beri plane per ..

                                     

ⓘ Beteja e Pollogut

Beteja e Pollogut ishte rezultat i nje inkursioni shqiptar ne teritorin Osman. I ndihmuar nga Alfonso V of Aragon, udheheqesi shqiptar Skenderbeu beri plane per te rimarre Sfetigradin, qe e kishte humbur ne 1448. Strategjia e tij perfshinte nisjen e nje pushtimi Maqedonise, te shkretoj vendin perreth Sfetigradit dhe per te joshur garnizonin ne nje kurth. Ne zbatim te kesaj, ai u ndalua ne fushat e Pollogut prane Tetoves nga nje force e cila ishte planifikuar per te pushtuar Shqiperine, te udhehequr nga miku i vjeter i tij Ibrahim Pasha. Forca u shkaterrua shpejt dhe ushtria e Skenderbeut ka vazhduar grabitjen e saj para se te kthehej ne Diber.

                                     

1. Burime

  • Francione, Gennaro. Skenderbeu: Nje hero modern. Trans. Tasim Aliaj. Tirana: Shtepia botuese "Naim Frasheri", 2003. ISBN 992738758.
  • Franco, Demetrio. Comentario de le cose de Turchi, et del S. Georgio Scanderbeg, principe d Epyr. Venice: Altobello Salkato, 1480.