ⓘ Historia e Malit të Zi. Mali Zi ishte nje shtet i cili qe nga kohet e vjetra ishte ne fqinjesi me Shqiperine dhe Serbine prandaj kjo fqinjeri mund te quhet lidh ..

                                     

ⓘ Historia e Malit të Zi

Mali Zi ishte nje shtet i cili qe nga kohet e vjetra ishte ne fqinjesi me Shqiperine dhe Serbine prandaj kjo fqinjeri mund te quhet lidhje fqinjesore shteterore. Ai ka qene nje nga shtetet e para qe u shkeput nga Perandoria Osmane, nen drejtimin e Knjaz Nikolles. Mali Zi eshte nje shtet ri i pavaresuar me 21 maj 2006 prandaj eshte nje shtet me pavaresim te ri.