ⓘ Ismail Gorani u lind ne fshatin Davidovc te Shtimes me 1903. Ishte kryetar i Komunes se Shtimjes, veprimtar i Komitetit te Kosoves; bashkepunoi me Rame Bllacen, ..

                                     

ⓘ Ismail Gorani

Ismail Gorani u lind ne fshatin Davidovc te Shtimes me 1903. Ishte kryetar i Komunes se Shtimjes, veprimtar i Komitetit te Kosoves; bashkepunoi me Rame Bllacen, Ahmet Shtimjen, Iljaz Agushin dhe me veprimtare tjere te Levizjes Kombetare Shqiptare. U deshmua si arsimdashes duke derguar me mjetet e veta shume rinj ne Shqiperi per te mesuar per ushtarake dhe kuadro te tjera qe i duheshin aq shume Kosoves; ndihmoi materialisht studentet shqiptare qe studjonin ne Universitetin e Beogradit te Zagrebit. Gjate viteve 1941-1943 ishte nenprefekt i Ferizajt, veprimtar i shquar i Lidhjes se Dyte te Prizrenit dhe komandant i vullnetareve te Shtimjes qe luftoi per mbrojtjen e trojeve etnike shqiptare. Pas vitit 1944 kaloi ne ilegalitet, ndersa ne nentor te vitit 1945 emigroi ne Greqi e pastaj u vendos ne Damask ku edhe nderroi jete me 1974.