ⓘ Filipi I Maqedonisë. Filip i Maqedonise ishte nje nga mbreterit e hershem te Maqedonise, nje mbreteri antike. Ai ishte anetar i dinastise Argead dhe djali i Arg ..

                                     

ⓘ Filipi I Maqedonisë

Filip i Maqedonise ishte nje nga mbreterit e hershem te Maqedonise, nje mbreteri antike. Ai ishte anetar i dinastise Argead dhe djali i Argaut I, i cili u be mbret pas vdekjes se babait te tij.

Si mbret, Filipi I u tregua i mençur dhe kurajoz. Ai i rezistoi pushtimeve te njepasnjeshme nga iliret, por perfundimisht u vra ne betejen kunder tyre, duke i lene kuroren djalit te tij te mitur, Aeropus I. se cila ishte gruaja e Filipit I nuk njihet.

Shume pak dihet per Filipin I per shkak te statusit te tij te hershem si mbret i Maqedonise. Sidoqofte, linja e tij familjare do te çonte perfundimisht te Aleksandri i Madh.