ⓘ Panonia ishte nje nga provincat me te medha romake; shtrihet ne hapsiren e kufizuar nga veriu dhe lindja me lumin Danub,ne perendim me kufirin e mbreterise kelt ..

                                     

ⓘ Panonia

Panonia ishte nje nga provincat me te medha romake; shtrihet ne hapsiren e kufizuar nga veriu dhe lindja me lumin Danub,ne perendim me kufirin e mbreterise kelte Norikum, ndersa ne jug me Dalmacine, gjegjesishte eshte shtrire ne teritorin e Hungarise se sotme dhe ne nji pjese te Austrise, Kroacise, Serbise, Sllovenise, Sllovakise dhe Bosnjes dhe Hercegovines