ⓘ D-Day ose Dita-D, e njohur ne anglisht me se shumti operacionet ushtarake. Nje term te ngjashem ka ne gjermanisht dhe eshte i X-Dita, jour J ne frengjisht. Ne g ..

                                     

ⓘ D-Day

D-Day ose Dita-D, e njohur ne anglisht me se shumti operacionet ushtarake. Nje term te ngjashem ka ne gjermanisht dhe eshte i X-Dita, jour J ne frengjisht. Ne gjuhet shume, termi sot, veçanerisht per 6 qershor 1944 si fillimin e zbarkimin ne Normandi.

                                     

1. Lidhje

  • Homepage des United States European Command zum Anlass des 65. Jahrestag des D-Day englisch
  • DOD Dictionary of Military and Associated Terms englisch, siehe unter "T", "Times"