ⓘ Diadoket ishin rival pasardhesit e Aleksandrit te Madh, dhe lufterave te tyre te Diadochi pas vdekjes se Aleksandrit. Kjo ishte fillim te periudhes Helenistike ..

                                     

ⓘ Diadoket

Diadoket ishin rival pasardhesit e Aleksandrit te Madh, dhe lufterave te tyre te Diadochi pas vdekjes se Aleksandrit. Kjo ishte fillim te periudhes Helenistike te historise greke, kohe kur shume njerez qe nuk ishin greke veten adoptuar filozofine greke dhe stilet, jetes urbane greke, dhe aspektet e fese greke. Ata i referohen edhe si Epigonoi.