ⓘ Maratona e protestes apo protesta Mare te tone quhej protesta e zhvilluar nga data 20 nentor 2009 nga partit opozitare ne Tirane. Protesta a filluar ne oren 16, ..

                                     

ⓘ Maratona e protestes

Maratona e protestes apo protesta Mare te tone quhej protesta e zhvilluar nga data 20 nentor 2009 nga partit opozitare ne Tirane.

Protesta a filluar ne oren 16, duke u nisur nga sheshi "Skenderbeu". Krye organizator i protestes merret te jete kryetari i partise socialiste te Shqiperise, Edi Rama. Per kete qellim organizatoret kane ngrehe lemshet e 25 çadrave para zyreve qeveritare.

Perpos mediave dhe nje pjese te popullit, protestesit i ka pershendetur edhe kryeqeveritari i Republikes se Shqiperise, Sali Berisha. Per dallim nga protestat e mbajtur gjate kohes se rebelimit, keto protesta duket te jene nder protestat me demokratike ne Ballkan.