ⓘ Biografi - Enver Hoxha - Biografi nga Blendi Fevziu, Riza Cerova, Ramiz Varvarica, Koci Bako, Hyqmet Buzi, Jorgo Sulioti, Abdolali Lotfi, Ahmet Shqarri ..

Enver Hoxha - Biografi nga Blendi Fevziu

Enver Hoxha - e para biografi e bazuar ne dokumentet e arkivit personal dhe ne rrefimet e atyre qe e njohen eshte nje biografi per diktatorin e Shqiperise Enver Hoxhen nga Blendi Fevziu dhe Shtepia Botuese UET PRESS i Univeristetit Euriopian te Tiranes.

                                     

Abdolali Lotfi

Ky artikull qe ka te beje me nje biografi individi eshte i cunguar. Ju mund te ndihmoni Wikipedine duke e permiresuar ate.

                                     

Ahmet Shqarri

Ahmet Shqarri, lindi me 11 nentor 1943. Eshte komentator i njohur sportiv shqiptar. Ka punuar si komentator sportiv ne emisionin radiofonik te famshem per sportdashesit shqiptare dhe me gjere "Nga nje ndeshje ne tjeter". Ky artikull qe ka te beje me nje biografi individi eshte i cunguar. Ju mund te ndihmoni Wikipedine duke e permiresuar ate.

                                     

Alda Kaçorri

Alda Kaçorri volejbolliste e njohur e Vllaznise se viteve ’80 dhe njekohesisht trajnerja e ekipit te rejave te volejbollit te ketij klubi. Ndare nga jeta me 24 mars 2016. Ky artikull qe ka te beje me nje biografi individi eshte i cunguar. Ju mund te ndihmoni Wikipedine duke e permiresuar ate.

                                     

Aldi Haxhia

Aldi Haxhia iu bashkua Chelsea ne moshen 12 vjeçare. Me vone ishte pjese e ekipit Hayes & Yeadingt, Kettering Town, Bishops St dhe se fundmi Weaklstone FCAngli Aldi kurre nuk ka perfaqesuar nje ekip nderkombetar, por u thirr nga reprezentacioni i Shqiperie U21 ne maj 2010 per nje miqesor kunder Polonise, mirepo ishte nje zevendesues i paperdorur. Ai gjithashtu ka te drejte te luaj per Angline dhe Shqiperine, ndersa ai natyrisht eshte i pershtatshem edhe per Kosoven.

                                     

Aleksandër Koriziu

Aleksander Koriziu 1885-1941,lindi ne Poro. Studioi drejtesi, por nje kohe te gjate te jetes se tij ia kushtoi ekonomise dhe drejtimin e bankave ne Greqi. Drejtoi Banken Kombetare Greke, krijoi dhe drejtoi Banken Bujqesore. Ne vitin 1936 ishte minister i telekomunikacionit. Ne vitin1941 u be kryeminister i Greqise per disa muaj. Ky artikull qe ka te beje me nje biografi individi eshte i cunguar. Ju mund te ndihmoni Wikipedine duke e permiresuar ate.

                                     

Altin Haskaj

Altin Sadri Haskaj, deshmor i Kombit. U lind me 24 maj te vitit 1978, ne fshatin Irzniq te Deçanit. Ka qene pjesetari i pare i njesise speciale te UÇK-se" shqiponjat e zeza”. Ra deshmor me 3 qershor te vitit 1998 ne malet e Deçanit ne Kosove. Ky artikull qe ka te beje me nje biografi individi eshte i cunguar. Ju mund te ndihmoni Wikipedine duke e permiresuar ate.

                                     

Alush Dragoshi

Alush Dragoshi ishte prokuror i pergjithshem i Shqiperise i cili erdhi ne post pas prokurorit Maks Haxhia pas shkarkimit te tij ne nentor te vitit 1992. Dragoshi qendroi ne krye te akuzes per me shume se kater vite dhe u largua me 10 gusht te vitit 1997. Ky artikull qe ka te beje me nje biografi individi eshte i cunguar. Ju mund te ndihmoni Wikipedine duke e permiresuar ate.

                                     

Amfilohije Rradoviqi

Amfilohije Rradoviq eshte mitropolitin i kishes Serbe nga Mali i Zi. Amfilohije eshte bere i njohur per pretendimet e tij per te trasheguar postin e patrikut t kishes serbe. Si kundershtar kryesor i tij merret peshkopi i Rashkes dhe Prizrenit moderati Arteije per te cilin trashegemia eshte e embel sa qe te perdore edhe nacionalizmin. Ky artikull qe ka te beje me nje biografi individi eshte i cunguar. Ju mund te ndihmoni Wikipedine duke e permiresuar ate.

                                     

Amzi Dibra

Amzi Dibra eshte mjek i shquar bakteriolog shqiptar. Ka punuar per nje kohe te gjate ne Institutin e Shendetit Publik. Madje per nje kohe ka qene edhe drejtor i ketij instituti ne vitet e 90-ta. Njihet per zbulimin e Salmoneles tek breshka qe mban emrin e tij, pra Salmonela Dibra. Ky artikull qe ka te beje me nje biografi individi eshte i cunguar. Ju mund te ndihmoni Wikipedine duke e permiresuar ate.

                                     

Andi Rrëmbeci

Andi Rrembeci eshte historian shqiptar. Ky artikull qe ka te beje me nje biografi individi eshte i cunguar. Ju mund te ndihmoni Wikipedine duke e permiresuar ate.